Om Kopparhult

KOPPARHULT

Om Kopparhult

Kenneln:

Vi föder upp golden av arbetande typ i liten skala och hoppas nu också att kunna uttöka vår småskaliga uppfödning med jaktavlade labradorer och cockerspaniel. Sedan första kullen som föddes 2001 har det blivit ungefär en kull vartannat år. Tyvärr miste vi vår sista golden sommaren 2016 men har nu fått möjlighet att köpa in en tikvalp ur en kombination vi tror på. För närvarande består vår flock av fyra labradorer, två jaktcockrar och goldenunghunden Vi. Vi är glada att vi fann en ny passande golden att köpa in så flocken kunde kompletteras med en gyllene igen och avelsarbetet med rasen förhoppningsvis kan få en fortsättning. Hur och när det blir får framtiden utvisa.

 

Några av våra tidigare golden:

Vassruggens Vanda fra stigmansliden "Sammi", go och glad och mor till de allra första Kopparhultskullarna

Nickodemus "Nicke" född 1993 2a ekl B-prov

Avjavas Cherokee "Vispen" född 1998, 2 ekl b-prov, goldenmästare 2005

Vassruggens Lykka till Kopparhult född 2001, 1 ekl b-prov, 1 ekl wt, godkänd praktiskt jaktprov, klubbmästare goldenklubben ekl 2008

Kopparhults Vezzlan född 2007, 1 ekl b-prov, 1a ekl wt, goldenmästare 2012

Kopparhults Vinna född 2007, 1 ekl b-prov, 1a ekl wt, godkänd kkl

Kopparhults River "Budda" född 2011, 1 nkl b-prov, unghundsmästare goldenklubben 2012

 

 

Kursverksamheten och om oss:

Efter att i många år varit aktiva inom hundområdet med ett stort intresse för den arbetande hunden, människor och utbildning föll det sig naturligt att starta upp kursverksamhet under lite mer ordnade former för några år sedan.

 

Katarina införskaffade sin första hund 1988 (förövrigt en blandras som inköptes för 500 kr på radannons i Göteborgsposten) Blandrasen Helge följdes sedan av flera schäfrar och engagemang inom brukshundsklubben som hjälpinstruktör, tävlingssekreterare och mentaltestfigurant. Några framskjutande tävlingsresultat blev det aldrig med schäfrarna, kanske beroende på att tiden inte riktigt räckte till då åren med schäfrarna också delades med tre småbarn, hästar, husrenovering och eget cafe. Efter att ha tagit jägarrexamen 1996 föll valet på en goldenretriever för träning och eftersök. Vassruggens Vanda fra Stigmansliden flyttade in och med henne väcktes intresset för jakt med hund, och då fågeljakt med retriever i synnerhet. Genom åren blev det flera golden, starter på jaktprov, många dagar som hundförare på jakter och engagemang inom Goldenklubben och SSRK som funktionär och provledare.

 

Thomas första hund blev Golden retrievern Nicke född 1993. Med honom startades jaktprovskarriären och intresset för fågeljakt och ideelt engagemang inom SSRK och Golden retrieverklubben. Efter det har det blivit ytterligare ett par golden, några labradorer och en jaktcocker som alla startats på prov men framförallt tränats för att bli väl fungerande hundar till jakt och glädje.

I mitten av 2000 talet korsades våra vägar och efter det har vi delat livet med varandra och ett stort antal hundar. Det är fint att ha förmånen att kunna dela ett gemensamt intresse och mängder av dagar har vi ägnat åt träning av våra hundar, kurser, utbildningar och härliga jakt och träningdagar med likasinnade. Genom åren har det också blivit en hel del jaktprovsstarter med hundarna och ideellt engagenmang inom SSRK.

 

 

Valpar planeras!

 

Vi planerar en kull jaktcockervalpar till vintern/våren. Reedsweepers Lyra kommer att paras med Smedmästarens Mer.

Intresserad av en glad aktiv jakt och träningskamrat? Välkommen att höra av dig för mer information.

Senaste nytt:

 

Veckans kurser v. 49:

Måndag 3/12 unga hundar basic kl 13:30

Torsdag 6/12 unga hundar fortsätter 1 kl 13:30

Lördag 8/12 Ekl grupp 2 kl 12:00

 

 

 

 

 

Kontakt:

 

Kopparhult Kurser & Kennel

Åsenvägen 16

441 72 Sollebrunn

Email: kurser@kopparhult.se

Katarina: 0723140450

Thomas: 0705775468

Copyright @ All Rights Reserved