Mot öppenklass

 

Anmälan till alla träningar/grupper på mail: kurser@kopparhult.se

 

För anmälan till alla kurser på ökl nivå gäller att kunna ska kunna sitt stanna kvar och kunna sitta lös och titta på när andra hundar arbetar. Utagerande hundar och hundar som inte tolererar andra hundar kan inte vara på med på kurserna.

 

Till vintern:

 

Fristående ökl kurstillfällen varannan onsdag med start 6/12. Träningarna genomförs från december-februari om vädret tillåter. Anmälan krävs och är bindande. Betalning mot faktura efter genomfört kurstillfälle. Kurstillfällen för er som ska starta eller redan har startat ökl där vi jobbar vidare med öppenklassövningar och stegrar mot elit. Vi jobbar i par eller från linje med i huvudsak markeringar och dirigeringar. Träningen sker på dummy och skott ingår. För att vara med på kurstillfällena ska hunden vara van att arbeta i grupp ha och tillräcklig stadga för att kunna arbeta från linje. Max 6 deltagare/gång, 450 kr. Onsdagar kl 12:30 följande datum: 13/12, 20/12, 27/12, 3/1, 10/1, 17/1, 31/1 OBS! några ändringar har skett ang datum och gruppens sammansättning OBS!

 

 

 

Vårens kursschema: (med reservation för ändringar och felskrivningar)

 

B-provskurs med kallvilt:

En heldagskurs med b-provs upplägg i öppenklass. Träningen är upplagd som ett färdigt prov (landdelen) med markeringar, sök och dirigeringar, skytt, vilt och funktionärer, med tid och möjlighet att "träna" under provliknande förhållande. Kursdagen avslutas med en sen sopplunch och genomgång av dagen. Max 8 deltagare. 600 kr, Lördag 3/3 kl 10:00 Fulltecknad!

 

Mocktrial kurs:

Vi kommer att hålla en mocktrial/a-provs kurs tillsammans med Trond och Aase helgen 10-11/3. Trond har lång erfarenhet av A-prov, både som förare och domare. En helg fullspäckad med träning och instruktioner och diskussioner kring mocktrial och a-prov. Träningen sker på dummy och vi försöker fingera att a-prov med på walk-up och drive så långt det är möjligt.

Två separata heldagskurser kl 10-15, lunch ingår, 1200 kr/dag

Lördag 10/3 för hundar meriterade för elitklass 2 platser kvar

Söndag 11/3 för hundar på öppenklassnivå Fulltecknad

 

Mot ökl:

En kurs där vi jobbar mot start i öppenklass på wt och b-prov. Steget mellan nybörjar och öppenklass är stort och här jobbar vi vidare med att stegra övningarna för start i öppenklassen med fokus på stadga, genomförande och dirigeringsarbete. För att vara med på kursen bör hunden ha 1a pris på wt eller b-prov

Kursen är på 4 tillfällen med max 6 deltagare, 1600 kr. Måndagar kl 14:00 följande datum: 19/2, 5/3, 19/3, 2/4 Fulltecknad!

 

Ökl walk up

En kurs för hundar på öppenklass nivå där vi jobbar från linje, walk up, vid varje kurstillfälle. I huvudsak dirigerings och markeringsarbete med mycket fokus på stadga och fotgående. För att vara med har hunden kommit en bra bit på väg i träningen och är van att arbeta i grupp med andra hundar och störningar. Kursen är på 4 tillfällen med max 6 deltagare, 1600 kr. Torsdagar kl 14.00 följande datum 22/2, 8/3, 22/3, 5/4 2 platser kvar

 

B-provs kurs:

En kurs där vi målmedvetet tränar för start i ökl på b-prov under kommande säsong. Vi jobbar i par med alla delar som förekommer på b-prov, såsom sök, markeringar och dirigering och vi använder skott, kanindummy och kallvlit vid varje tillfälle. (några övningar kommer att ske med dummy). För att vara med bör hunden ha minst 2a pris i nkl på b-provha god stadga och fungerande stoppsignal och ha vana vid att arbeta med parkompis. Kursen är på 5 tillfällen, max 6 deltagare, 2500 kr.

Kurs 1: Torsdagar kl 15.00 följande datum: 1/3, 15/3, 29/3, 12/4, 26/4 Fulltecknad!

Kurs 2: Torsdagar kl 18:00 följande datum: 10/5, 24/5, 7&7, 21/6, 5/7 Fulltecknad!

 

Tematräningar/workshops:

Enskilda kurstillfällen på olika nivå med ett särskilt tema varje gång. för att vara med på träningarna bör din hund ha fungerande apportering och avlämning. Passar både yngre och äldre hundar. Max 6 deltagare/gång förutom wt träningen där det finns plats för fler. 500 kr/gång. Onsdagar kl 14.00 följande datum:

21/2 Minnesmarkeringar, träna din hunds, och ditt, minne och använd övningarna till linjetagsträning. Fulltecknad

7/3 Teckenträning basic, höger-vänster-ut. Grundövningar, kroppsspråk, tydlighet och fokus. Fulltecknad

21/3 Teckenträning fortsättning, vi tränar vidare på höger-vänster-ut i skarpare situationer 2 platser lediga

16/5 Vattenträning mot ökl/ökl, att börja dirigeringsträningen på vatten, linjer, igångar mm 2 platser lediga

30/5 Vattenträning ökl/ekl, färdigupplagda vattenövningar med störningar, vi tränar i par. Fulltecknad