Mot öppenklass

 

Anmälan till alla kurser på mail: kurser@kopparhult.se

 

För anmälan till alla kurser på ökl nivå gäller att kunna ska kunna sitt stanna kvar och kunna sitta lös och titta på när andra hundar arbetar. Utagerande hundar och hundar som inte tolererar andra hundar kan inte beredas plats på med på kurserna.

 

 

 

Vårens kursschema:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mot ökl:

En kurs där vi jobbar mot start i öppenklass på wt och b-prov. Steget mellan nybörjar och öppenklass är stort och här jobbar vi vidare med att stegra övningarna för start i öppenklassen med fokus på stadga, genomförande och dirigeringsarbete. För att vara med på kursen bör hunden ha 1a pris på wt eller b-prov

Kursen är på 4 tillfällen med max 6 deltagare, 1600 kr. Måndagar kl 14:00 följande datum: 5/3, 19/3, 2/4, 16/4 Fulltecknad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

B-provs kurs:

En kurs där vi målmedvetet tränar för start i ökl på b-prov under kommande säsong. Vi jobbar i par med alla delar som förekommer på b-prov, såsom sök, markeringar och dirigering och vi använder skott, kanindummy och kallvlit vid varje tillfälle. (några övningar kommer att ske med dummy). För att vara med bör hunden ha minst 2a pris i nkl på b-prov,ha god stadga och fungerande stoppsignal och ha vana vid att arbeta med parkompis. Kursen är på 5 tillfällen, max 6 deltagare, 2500 kr.

Kurs 1: Torsdagar kl 15.00 följande datum: 15/3, 29/3, 12/4, 26/4 kl 18:00, 3/5 kl 15:00 Fulltecknad!

Kurs 2: Torsdagar kl 18:00 följande datum: 10/5, 24/5, 7/7, 21/6, 5/7 Fulltecknad!

 

Sommarkurs mot jaktprovsstart:

En kurs på fyra tilfällen på ökl nivå där vi jobbar för framtida start på jaktprov och bygger upp alla de viktiga delarna som är nödvändiga inför provsstarten. Vi filar vidare på grunder, markeringar, dirigeringar, stoppsignal och jobbar i par eller grupp. Ett av kurstillfällena tränar vi i och vid vatten och är då i Vänersborg. För att vara med på kursen bör din hund ha god grundlydnad, vara stadig och kunna arbeta lös tillsammans med annan hund. Utagerande hundar och hundar som inte tolererar andra hundar kan inte beredas plats på kursen. Kursen är på ökl nivå. Fyra tillfällen, 6 deltagare, 1600 kr. Måndagar kl 13:00 följande datum: 4/6, 11/6, 2/7, 9/7 Fulltecknad!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tematräningar/workshops:

Enskilda kurstillfällen på olika nivå med ett särskilt tema varje gång. för att vara med på träningarna bör din hund ha fungerande apportering och avlämning. Passar både yngre och äldre hundar. Max 6-7 deltagare/gång förutom wt träningen där det finns plats för fler. 500 kr/gång. Onsdagar kl 14.00 följande datum:

16/5 Vattenträning (Vänersborg) mot ökl/ökl, och ökl/ekl att börja dirigeringsträningen på vatten, linjer, igångar mm

Träningarna den 16/5 och 30/5 slås ihop så det blir en träningsdag den 16/5 för alla, kl 14:00 för mot ökl/ökl ochkl 17:00 ökl/ekl. Alltså ingen träning den 30/5

 

 

Till sensommaren/hösten:

 

Introduktionsdagar på praktisk jakt.

Vi har glädjande nog fått möjlighet att tillsammans med en god vän arrangera introduktionsdagar för retrievrar/apportörer på andjakt kommande säsong. Det blir två enskilda kurs/introduktionsdagar i lugna former på mindre andjakter där jakterna sker helt i vår egen regi. Dagarna inleds med information om jaktetik, hur andjakt kan gå till och vad apportörernas roll är. Under dagen blir det sedan uppflogsjakt i olika vatten. Vi äter lunch tillsammans någon gång mitt på dagen. Efter det har vi en genomgång om hur man tar tillvara på viltet (änderna i det här fallet) och hur hundarna har fungerat i uppkomna situationer. Dagen avslutas sedan med ett kvällssträck.

 

De här introduktionsdagarna är tänka för dig som vill prova på det här med fågeljakt och utbilda din hund till apportör, eller kanske har som mål att starta på kkl och sedan satsa på A-prov. För att vara med bör din hund ha god stadga och ha startat på b-prov i öppenklass och gått till pris där.

Datum är inte klara än men båda tillfällena kommer att gå på fredagar i augusti/september. Till varje introduktionsdag tar vi fem ekipage. Pris/kursdag kommer snart. För mer information eller intresseanmälan mailar du till kurser@kopparhult.se

Anmälan gäller till ett av tillfällena