Mot ekl

 

Anmälan till alla träningar/grupper på mail: kurser@kopparhult.se

 

 

Kurs med praktisk jakt:

Vi har glädjen att kunna erbjuda en kurs på två tillfällen där det senare tilfället sker på praktiskt jakt. Första tillfället träffas vi här hemma och tränar under jaktlika förhållnaden. Andra tillfället blir det en heldag med fasanjakt över spaniel på riktigt fina marker där vi lägger upp jaktdagen tillsammans med jaktledaren och får tillfälle att introducera hundar och förare under ordnade former på praktisk jakt. Vi har köpt hela jakten så dagen är således enbart till för oss. Dagarna kommer att varvas med praktiska övningar i träning och skarpt läge och med genomgång om hur jakten går till och vad apportörens roll är, hela tiden med jaktetik och säkerhet i fokus. Datum för kursen blir fredag 10/11 och fredag 1/12 För att vara med på kursen bör hunden ha mycket god stadga, vara lyhörd på signaler och van att jobba från linje. Max 6 deltagare. Fulltecknad!

 

Till vintern:

Fristående kurstillfällen mot ekl varannan fredag kl 12:30 med start 8/12. Träningarna genomförs från december-februari om vädret tillåter. Anmälan krävs och är bindande. Betalning mot faktura efter genomfört kurstillfälle. Vi använder en hel del skott och varvar markeringar och minnespunkter med dolda dirigeringar. Vi jobbar från linje och i grupp, vissa träningar genomförs som walk-up. Hundarna bör vara vana att jobba från linje och ha god stadga. Max 6 deltagare per tillfälle, 450 kr/gång. Fredagar följande datum kl 12:30 8/12, 22/12, 5/1, 19/1, 2/2

 

Vårens kursschema (med reservation för ändringar och felskrivningar)

 

B-provskurs:

En heldagskurs med b-provs upplägg i elitklass. Träningen är upplagd som ett färdigt prov (landdelen) med markeringar, sök och dirigeringar, skytt och funktionärer, med tid och möjlighet att "träna" under provliknande förhållande. Kursdagen avslutas med en sen sopplunch och genomgång av dagen. Max 8 deltagare. 600 kr, Lördag 24/2 kl 10:00 Fulltecknad!

 

Mocktrial kurs:

Vi kommer att hålla en mocktrial/a-provs kurs tillsammans med Trond och Aase helgen 10-11/3. Trond har lång erfarenhet av A-prov, både som förare och domare. En helg fullspäckad med träning och instruktioner och diskussioner kring mocktrial och a-prov. Träningen sker på dummy och vi försöker fingera att a-prov med både walk-up och drive så långt det är möjligt.

Två separata heldagskurser mellan 10-15, lunch ingår.1200 kr/dag

Lördag 10/3 för hundar meriterade för elitklass 2 platser kvar

Söndag 11/3 för hundar på öppenklassnivå Fulltecknad

 

Enskilda träningstillfällen ekl:

I förväg upplagda träningstillfällen där du får chans att prova din hund under lite mer "skarpa förhållanden" med dolda dirigeringar, markeringar och sökuppgifter. På de här träningarna används mycket skott, apportkastare mm. För att vara med bör din hund ha mycket god stadga samt vara lyhörd på visselpipan och kunna arbeta från linje tillsammans med andra. Grundkrav, startat i ekl på wt eller b-prov. Träningarna är fristående och vi håller på ca 3 timmar/tillfälle. Max 6 deltagare 600 kr/gång. Anmälan krävs och är bindande.Träningarna hålls i Sollebrunn eller Vänersborg på fredagar kl 14:00 följande datum:

23/2 sollebrunn

9/3 sollebrunn

23/3 sollebrunn

6/4 sollebrunn

18/5 vänersborg

 

Tematräningar/workshops:

Enskilda kurstillfällen på olika nivå med ett särskilt tema varje gång. för att vara med på träningarna bör din hund ha fungerande apportering och avlämning. Passar både yngre och äldre hundar. Max 6 deltagare/gång förutom wt träningen där det finns plats för fler. 500 kr/gång. Onsdagar kl 14 följande datum:

30/5 Vattenträning ökl/ekl, färdigupplagda vattenövningar med störningar, vi tränar i par.