Mot ekl

 

Anmälan till alla kurser på mail: kurser@kopparhult.se

 

 

 

Vårens kursschema (med reservation för ändringar och felskrivningar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enskilda träningstillfällen ekl:

I förväg upplagda träningstillfällen där du får chans att prova din hund under lite mer "skarpa förhållanden" med dolda dirigeringar, markeringar och sökuppgifter. På de här träningarna används mycket skott, apportkastare mm. För att vara med bör din hund ha mycket god stadga samt vara lyhörd på visselpipan och kunna arbeta från linje tillsammans med andra. Grundkrav, startat i ekl på wt eller b-prov. Träningarna är fristående och vi håller på ca 3 timmar/tillfälle. Max 6 deltagare 600 kr/gång. Anmälan krävs och är bindande.Träningarna hålls i Sollebrunn eller Vänersborg på fredagar kl 15:00 följande datum:

10/8, 5/10, 19/10, 2/11

 

 

Till sensommaren/hösten:

 

Introduktionsdagar på praktisk jakt.

Vi har glädjande nog fått möjlighet att tillsammans med en god vän arrangera introduktionsdagar för retrievrar/apportörer på andjakt kommande säsong. Det blir två enskilda kurs/introduktionsdagar i lugna former på mindre andjakter där jakterna sker helt i vår egen regi. Dagarna inleds med information om jaktetik, hur andjakt kan gå till och vad apportörernas roll är. Under dagen blir det sedan uppflogsjakt i olika vatten. Vi äter lunch tillsammans någon gång mitt på dagen. Efter det har vi en genomgång om hur man tar tillvara på viltet (änderna i det här fallet) och hur hundarna har fungerat i uppkomna situationer. Dagen avslutas sedan med ett kvällsstreck.

 

De här introduktionsdagarna är tänka för dig som vill prova på det här med fågeljakt och utbilda din hund till apportör, eller kanske har som mål att starta på kkl och sedan satsa på A-prov. För att vara med bör din hund ha god stadga och ha startat på b-prov i öppenklass och gått till pris där.

Datum är inte klara än men båda tillfällena kommer att gå på fredagar i augusti/september. Till varje introduktionsdag tar vi fem ekipage. Pris/kursdag kommer snart. För mer information eller intresseanmälan mailar du till kurser@kopparhult.se

Anmälan gäller till ett av tillfällena