A smooth ride

Mildväder idag igen och vintern får ge vika ännu en gång. Men lite snö finns det kvar. Riktigt fin spårsnö. På morgonen såg jag nya spår av dovhjort, rådjur, älg, vildsvin, räv, hare och grävling. Jag hurrar lite för den sist nämnda för grävlingsspår är verkligen ett säkert vårtecken. jJag kryssade rumt mellan spåren med två av cockrarna, tränade dem lite och passade på att lägga ut bollar i olika områden som skulle bli till dolda uppgifter för eftermiddagens träning med retrievrarna. Jennie och jag tränade tillsammans senare på dagen. Vi skulle jobba hem de där dolda linjerna var planen och komplettera med några minnespunkter och ett gäng markeringar. Det gjorde vi med men man kan nog säga att resultatet var lite blandat. Träningen blev alt annat än en “smooth ride” som Jennie sa. Inte en skitträning men en slitträning. Bollarna kom in i alla fall och efter rådande förhållanden är det kanske anses gott nog. Jag vet att hela jag låter som en bortförklaring nu men vittringsförhållandena var verkligen katastrofala.  Om man väljer att låta lite dramatisk. Mycket beroende på att jag ut bollarna i snön redan vid åtta i på morgonen och i takt med att snön smält under dagen hade bollarna såklart sjunkit längre ner. Vi fick åtminstone bruk för våra visselpipor tänker jag och hundarna blev ordentligt trötta av det idoga letandet och långa springsträckorna. Svarta Min så till den milda grad att hon satt och somnade med slutna ögon intill mig när vi hade eftersnack efter avslutat träningspass. Det är inte mycket det fina tål brukar slottsherren och jag lite skämtsamt säga om varandra när vi blir så där oförklarligt trötta eller slitna och jag tror detsamma gällde Min idag. Det är skönt med trötta nöjda hundar. Jag blir glad av det, inte bara för att hundarna är behagliga och lugna då utan mer för att känslan blir så go när jag vet att de fått jobba ordentligt och fått gör det de gillar allra mest. Man skulle kunna tro att den gula unghunden fått jobba lika mycket hon med för hon sover tungt vid mina fötter. Men det har hon inte. Hon har bara varit unghund hela dagen och det är alldeles tillräckligt ansträngande för en hund i hennes ålder. Nu behöver hon kvällen och natten för att sova i kapp sin växande kropp så orkar hon kanske följa med mig ut imorgon och kasta några vilda bollar eller så.

Om hunden springer höger när man visar vänster får man vackert gå och rätta till. Även om det är långt att gå.

I övrigt kommer någon av våra hundar att vara väldigt bra i magen under en väldigt lång period nu. Någon har nämligen plockat ner asken med portionspåsar av Fortiflora och ätit upp det som fanns. I tanke om förebyggande behandling kanske? Probiotika för den närmaste månaden. Minst. Återstår att se hur det fungerar. Jag måste komma ihåg att beställa hem en ny ask bara för det är bra att ha hemma när någon av hundarna blir dålig i magen. För sådant händer ju både nu och då i en hundflock så ett litet husapotek att tillgå är nödvändigt. På tal om att beställa hem varor så har jag beställt hem ännu fler badrockar från Ruff & Tumble. Förra sändningen kom för en dryg vecka sedan men i den takten de storsäljande badrockarna gått åt sedan dess så var det säkrast att fylla på lagret direkt. Innan våren och vattenträningen sätter igång på allvar. Tyvärr är mycket restnoterat hos tillverkaren dessvärre så de färger och storlekar vi brukar ha fanns inte alla i lager men istället kommer det badrockar i några andra nya färger och lite variation är väl aldrig fel tänker jag. Allt eftersom de kommer in lägger jag ut dem i webshopen. “Forrest green” och “röd” finns redan på plats om är bara i någon storlek än så länge. Men fler är på väg som sagt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5865
Rulla till toppen