Odlarglädje

Det är så skönt att ljuset är tillbaka. När klockan är sju har man fortfarande en hel timmas ljus kvar att träna i, eller vad man nu vill använda den ljusa timmen till. Med ljuset kommer andra saker med. Som kortare kvällar. Plötsligt är det inte så mycket tid att spela på från det man kommer in tills det är dags att kissa och gå och lägga sig. Lite grann kan jag sakna den tiden, stunden mellan utevistelse och sängdags då jag sätter mig vid datorn eller bakar lite kakor och samtidigt reflekterar över dagen som varit. 

Flow struntar nog i om det är ljust eller mörkt, det fullt ös oavsett. Kanske reflekterar hon också lite över dagen medan hon bränner ut den sista energin i en brottningsmatch på pubens bruna matta med Vi? Frågan är om någon med hennes aktivitetsnivå någonsin reflekterar över det som varit. Jag skulle knappast tro det. Förmodligen är det också förståndigt att låta det som varit vara och inte analysera för mycket. Men en mindre reflektion kanske inte hade skadat? Däremot analyserade nog Larsson dagen en del tror jag. Han funderade nog över vad som blivit fel eller om han gjort något olämpligt eftersom han råkade bli kvarglömd i rastgården medan övriga flocken gått in för kvällen. Att hundluckan fortsatt stod öppen så han på eget initiativ kunde gått in kom han visst inte på, istället stod han vid dörren och voffade uppoffrande. Eftersom jag är en följsam och förstående hundägare så öppnade jag såklart dörren och släppte in honom samtidigt som jag funderade över hur han hade kunnat bli kvarglömd ute. 

Hallonlandet som jag funderat och planerat över ett tag är på plats nu. I alla fall delar av det. En tillfällig paus mellan hundträningarna som avlöser varandra ägnades åt att färdigställa den första delen. Vi har grävt ner åtta krukodlade hallonplantor och en björnbärsplanta efter en stunds slitande med jord och grästorvor. Fyra hösthallon och fyra sommarhallon i första steget, i nästa paus ska det grävas och byggas ut lite till så det blir utrymme för några fler plantor. Jag tänker mig att vi ska få tag på några gamla kultursorter med, så kallade “mormorshallon”, och så får det bli lite fler björnbär. Havtorn funderar jag på också. Jag förväntar mig såklart att odlingen lyckas och att framtida skördar blir i rekordstorlek så förmodligen är det lika bra att införskaffa en frys till så vi har någonstans att göra av alla bär. Om jag nu hinner plocka dem?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5865
Rulla till toppen