Träna vidare:

 

Anmälan till alla kurser på mail: kurser@kopparhult.se

 

För anmälan till alla kurser på denna nivån gäller att hunden ska ha tilräcklig stadga för att kunna sitta lös och titta på när andra hundar arbetar. Hunden ska också vara grundtränad i stoppsignal och dirigeringstecken. Utagerande hundar och hundar som inte tolererar andra hundar kan inte beredas plats på kurserna.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Till sensommaren/hösten:

 

Introduktionsdagar på praktisk jakt.

Vi har glädjande nog fått möjlighet att tillsammans med en god vän arrangera introduktionsdagar för retrievrar/apportörer på andjakt kommande säsong. Det blir två enskilda kurs/introduktionsdagar i lugna former på mindre andjakter där jakterna sker helt i vår egen regi. Dagarna inleds med information om jaktetik, hur andjakt kan gå till och vad apportörernas roll är. Under dagen blir det sedan uppflogsjakt i olika vatten. Vi äter lunch tillsammans någon gång mitt på dagen. Efter det har vi en genomgång om hur man tar tillvara på viltet (änderna i det här fallet) och hur hundarna har fungerat i uppkomna situationer. Dagen avslutas sedan med ett kvällssträck.

 

De här introduktionsdagarna är tänka för dig som vill prova på det här med fågeljakt och utbilda din hund till apportör, eller kanske har som mål att starta på kkl och sedan satsa på A-prov. För att vara med bör din hund ha god stadga och ha startat på b-prov i öppenklass och gått till pris där.

Datum är inte klara än men båda tillfällena kommer att gå på fredagar i augusti/september. Till varje introduktionsdag tar vi sex ekipage. Pris/kursdag kommer snart. För mer information eller intresseanmälan mailar du till kurser@kopparhult.se

Anmälan gäller till ett av tillfällena.Fulltecknat!

 

 

 

 

 

 

 

 

Fristående öppenklasstillfällen:

Med reservation för ändringar planeras:

Varannan onsdag kl 18:00(senare 14:00) blir det fristående öppenklassträningar. Du anmäler till enstaka eller flera enligt önskemål. Anmälan är bindande och kursavgiften ska vara betald innan kurstillfället. För att vara med ka hunden ha minst 1a pris nkl och vara van att arbeta i grupp tillsammans med andra hundar. Vi jobbar i grupp och från linje med dummy och skott. Hundar som inte tolerar andra hundar och är utagerande kan inte beredes plats på kurstillfällena. Max 6 deltagare/gång, 500 kr/tillfälle. Onsdagar följande datum:

 

5/9,19/9, 3/10, 17/10, 31/10, 14/11, 28/11 Fulltecknat!

(det går bra att sätta upp sig på reservplats)

 

Långtidskurs öppenklass jaktprov:

Med reservation för ändringar planeras:

Det blir också kurser som vi valt att kalla "långtidskurser". Långtidskurserna kommer att gå på torsdagar. På de kurserna träffas vi en gång per månad och jobbar målmedvetet med mot start på jaktprov. Träningen individanpassas och mellan tillfällen tränar respektive ekipage på "läxan" hemma. Långtidskursen passar dig som satsar målmedvetet och har tid och möjlighet att träna mellan kurstillfällena. Vi kommer att använda oss av Lena Bratsberg och Oliver Kiralys böcker som kurslitteratur. Max 6 deltagare. 3000 kr /kurs. Fulltecknad! Det går bra att ställa sig på reservplats

 

Grupp 1 följande torsdagar kl 14:00 30/8, 27/9, 25/10, 22/11, 20/12, 24/1 Fulltecknad!

Grupp 2 följande torsdagar kl 10:00 6/9, 4/10, 1/11, 29/11, 27/12, 31/1 Fulltecknad!

Grupp 3 följande torsdagar kl 14:00 6/9, 4/10, 1/11, 29/11, 27/12, 31/1 Fulltecknad!