Träna vidare steg 2:

 

Anmälan till alla kurser på mail: kurser@kopparhult.se

 

Kurserna/träningarna på den här nivån passar dig som har mycket god grundlydnad på din hund och en väl fungerande stoppsignal. Hunden måste kunna arbeta från linje lös tillsammans med andra hundar. På den här nivån jobbar vi mer med dolda linjer, svårare uppgifter och utmanande störningar.

 

Höstens kursschema (med reservation för ändringar)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Enskilda kurstillfällen:

I förväg upplagda kurstillfällen där du får chans att prova din hund under lite mer "skarpa förhållanden", vi jobbar från linje med "driver", dolda dirigeringar, markeringar och sökuppgifter. På de här träningarna används mycket skott, apportkastare mm. För att vara med bör din hund ha mycket god stadga samt vara lyhörd på visselpipan och kunna arbeta från linje tillsammans med andra. Träningarna är fristående, på elitnivå och vi håller på ca 3 timmar/tillfälle. Max 6 deltagare, 600 kr/gång. Anmälan krävs och är bindande. Kurserna hålls i Sollebrunn.

Fredagar kl 15:00: 5/10, 19/10, 2/11

Lördagar kl 10:00:

 

Introduktionsdagar på praktisk jakt.

Vi har glädjande nog fått möjlighet att tillsammans med en god vän arrangera introduktionsdagar för retrievrar/apportörer på andjakt kommande säsong. Det blir två enskilda kurs/introduktionsdagar i lugna former på mindre andjakter där jakterna sker helt i vår egen regi. Dagarna inleds med information om jaktetik, hur andjakt kan gå till och vad apportörernas roll är. Under dagen blir det sedan uppflogsjakt i olika vatten. Vi äter lunch tillsammans någon gång mitt på dagen. Efter det har vi en genomgång om hur man tar tillvara på viltet (änderna i det här fallet) och hur hundarna har fungerat i uppkomna situationer. Dagen avslutas sedan med ett kvällsstreck.

 

De här introduktionsdagarna är tänka för dig som vill prova på det här med fågeljakt och utbilda din hund till apportör, eller kanske har som mål att starta på kkl och sedan satsa på A-prov. För att vara med bör din hund ha god stadga och ha startat på b-prov i öppenklass och gått till pris där.

Datum är inte klara än men båda tillfällena kommer att gå på fredagar i augusti/september. Till varje introduktionsdag tar vi fem ekipage. Pris/kursdag kommer snart. För mer information eller intresseanmälan mailar du till kurser@kopparhult.se

Anmälan gäller till ett av tillfällena