Privatträning

 

Privatträning för retriever och spaniel:

 

 

Jag/vi tar emot enskilda elever och mindre grupper för privatträning, coaching och färdiga träningsupplägg här på Kopparhult. Träningstimmarna är bokningsbara på vardagar, måndag, onsdag, torsdag och fredag dagtid och ibland kvällstid.

 

Här fokuserar vi helt och hållet på dig och din hund och det du behöver hjälp med för att komma vidare i träningen. Kanske har du något problem du vill hitta lösningen på, behöver rådgivning, eller vill ha tips på hur du ska komma vidare i träningen. Eller bara föredrar att träna själv.

För spaniel erbjuder vi från och med säsongsstart privatträning med stadge och stötträning i fågelmarker. Övriga året finns det möjlighet till privattimmar med apporterings och dirigeringsträning.

Efter träningstimmen avslutar vi med lite eftersnack över en fika medan hunden får avslappnande helkroppsmassage på vibrationsplattan.

Det vanliga är att man bokar en serie med träningar på flera tillfällen. Då bokar vi in fyra träffar över en lite längre tid och mellan träffarna ingår rådgivning via telefon eller mail.

 

Är ni några träningskompisar, max 6, som vill boka privatträning tillsammans så kan ni boka halvdagskurs/träning enligt önskemål. Vi har tillgång till varierande marker, skytt med bössa, många apportkastare och vi kan göra ett färdigt upplägg enligt era önskemål. Halvdagskurserna är bokningsbara på fredagar efter kl 12:00 och ibland helg.

Enstaka timmar 600 kr inkl massage, 550 kr utan massage

Två som delar på en privattimme 450 kr/deltagare inkl massage

Fyra enskilda timmar 2200 kr inkl massage

Enstaka timmar spanielträning(i marker med vilt) 600 kl inkl massage, 550 kr utan massage

Halvdag 3000 kr, 6 deltagare

Heldag 5000 kr, 6 deltagare

 

All priser gäller kurs hemma hos oss. Vi kurs på annan plats tillkommer reserersättning. Moms ingår i samtliga priser.

 

 

Anmälan och förfrågan till kurser@kopparhult.se

/Katarina

 

Massage på vibrationsplatta:

 

Hos oss kan din hund få djupgående helkroppmassage på vår vibrationsplatta. Massage är en välgörande och stärkande komplettering till konditonsträning för arbetande hundar. Det är också avslappnade för hunden att ligga på plattan en stund och de tycks verkligen uppskatta behandlingen.

 

Du kan boka plattan för massage i samband med kurs eller privatträning, eller vid annat tillfälle.

Massage på vibrationsplatta kostar 200 kr /gång eller 1750 kr för 10 gånger.

 

Varför friskvård?

 

Det räcker med att en gång att uppleva att få en hund skadad under jaktssäsongen för att man ska förstå vidden av bra förebyggande träning och friskvård. Vi kan såklart inte skydda hundarna mot allt, är oturen framme så är den, men mycket kan vi förebygga med rätt förberedelser. Friskvård har väl på sätt och vis alltid funnits med runt vår träning av hundana men mycket kan vi göra bättre. Framför allt genom att förbereda hundarna bättre inför och under jakt och provsäsongen. Vi kan träna dem att bli starka, smidiga och uthålliga och på så vis förhoppningsvis förebygga skador. Vi kan ge dem foder av bra kvalitet och i rätt mängd. Under jaktdagarna kan vi se till att torka hundarna och värma dem med funktionella täcken i bra material och ge dem energitillskott och vatten.

 

En hund som skall användas på jakt ska vara så pass vältränad innan jakten att den klarar av att utföra det arbetet vi tänkt. Bra friskvård innan jakt och arbetssäsongen ger rätt förutsättningar för att hunden ska hålla under arbetet. För att orka med måste den aktiva jakthunden ha kondition och styrka för uppgiften. Som vanligt är lagom är som alltid bäst. För mycket konditionsträning leder lätt till stress, som ger ännu mer energi. Det är lätt att överaktivera. Visst hör man ganska ofta hundägare berätta att deras hund ”aldrig blir trött"? En hund behöver inte ha kondition och uthållighet på en elitidrottares nivå om den inte ska arbeta på den nivån.

 

Den förebyggande träningen anpassas efter varje hunds arbetsbelastning. Det är bra att träna hunden i rätt terräng. I samma typ av terräng som den ska jaga/apportera i. Att springa på grusväg intill cykeln kan vara bra men ännu bättre är att träna i skog och mark om det är den miljön hunden ska jobba i. Upp och ner i backar, över stenar, genom snår och varför inte ett sök i ojämn myrmark? Simträning och massage/träning på vibrationsplatta är också utmärkta träningsformer för att förebereda hunden inför arbetet. Massage är också välgörande och avslappnande mellan jaktdagarna. Att träna kroppskontroll, gå upp och ner på stenar, hoppa över naturliga hinder, simma tillsammans och så vidare är dessutom inte bara nyttig träning utan stärker också relationen mellan förare och hund. Rolig träning som ger resultat på flera områden!

 

En annan viktigt sak som har tendens att glömmas bort är vilodagar. Dagar helt fria från träning, både fysiskt och mentalt. Särskilt den unga hunden behöver tid för återhämtning och chans att vila upp sig. Minst en dag i veckan behövs återhämtning, en dag då det bara bli en vanlig promenad med rastning och sedan vila. En riktig ”tråkdag” med andra ord. Unna er hund en sådan emellanåt, det är de värda.

 

På våra kurser försöker vi variera terräng och miljö vid de olika kurstillfällena så mycket det är möjligt och särskilt på kurserna för de unga hundarna lägger vi in övningar med kroppskontroll och balans. Det finns också möjlighet att boka vår vibrationsplatta för massage och avslappning för hunden i samband med kurser och träningstillfällen. Eller när helst det önskas.

Ett annat led i ”friskvårdstänket ” är att vi själva designar och tillverkar funktionella ulltäcken och badrockar som vi säljer i vår lilla butik tillsammans med svensktillverkat foder av bra kvalitet samt kosttillskott från Svenska djurapoteket.