Jaktminnen och julstök

När vintervädret slår bakut som det gör nu och enbart producerar regn och lera är jag oändligt glad över vårt hundrum. Hundarnas egen ingång. Med sex mer eller mindre lurviga hundar som rastas och tränas i omgångar under dagarna och kommer in genomblöta och smutsiga tillsamman med lika blöta och smutsiga regnställ så blir det ont om torkplatser oh galet smutsigt. Det väl tilltagna hundrummet med klinker och golvvärme blir en utmärkt sluss och torkplats för de fyrbenta. Dyrt som skam när vi lät bygga det men oersättligt flera gånger om den är årstiden. Ska man leva med hundar i flock i ett äldre slott i dockhusstorlek gäller det att planera och få ytorna så praktiska det bara går.

Idag har vi varit mer genomtänkta och förberedda än igår och sett till att Bäst inte kunnat äta sina kompisars mat. Däremot toga han eget initiativ och fick ner en torkad fasanvinge från frysboxen vilken han glatt knaprade i sig innan jag hann hejda honom. Nåväl både hängbuken och fisarna har gått tillbaka sedan igår och den torra vingen kan väl knappast gett annat än bukfylla. Under eftermiddagen har vi stekt julköttbullar i mängder. Den gule labradoren hade säkrligen kunnat äta upp allihopa. Den viktigaste julsysslan av alla tror jag hundarna tyckte de är de satt en bit bort och hoppfullt vädrade in stekoset. Mer än så blev det dock inte för deras del då vi ännu inte sträckt så långt så vi steker julköttbullar till hundarna. De får nöja sig med hundkex och det gör de utan att klaga. Att knapra kex till köttebulleos förhöjer nog dessutom både känslan och smaken av de hårda kexen skulle jag kunna tro.

En lite mindre mugg från Rörstrand med hund och förare passar utmärkt för decembers glöggdrickande.

Årets jakter är över får vår del nu och även på hemmaplanen är det lite jaktfattigt då fasanerna fortfarande lyser med sin frånvaro. Fast en höna och en tupp gick vi på idag och bruna Mer fick en oväntad men fin stöt på hönan och Lyra fick jobba på vittringen efter fasanparet. Fina vardagsögonblick! Lite mer och fler jakter var vi iväg på tidigare i höstas och idag kom en film ut på youtube från ”jakt är jakt” och en av årets rougshootingjakter där vi var med. En fin påminnelse om en fin jaktdag och kul att titta på såhär i vintermörkret. Filmen finns här: Roughshooting på Ulkeröd

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen