Om oss

Efter att i många år varit aktiva inom hundområdet med ett stort intresse för den arbetande hunden, människor och utbildning föll det sig naturligt att starta upp kursverksamhet under lite mer ordnade former för några år sedan.

Katarina införskaffade sin första hund 1988 (förövrigt en blandras som inköptes för 500 kr på radannons i Göteborgsposten) Blandrasen Helge följdes sedan av flera schäfrar och engagemang inom brukshundsklubben som hjälpinstruktör, tävlingssekreterare och mentaltestfigurant. Några framskjutande tävlingsresultat blev det aldrig med schäfrarna, kanske beroende på att tiden inte riktigt räckte till då åren med schäfrarna också delades med tre småbarn, hästar, husrenovering och eget cafe. Efter att ha tagit jägarrexamen 1996 föll valet på en goldenretriever för träning och eftersök. Vassruggens Vanda fra Stigmansliden flyttade in och med henne väcktes intresset för jakt med hund, och då fågeljakt med retriever i synnerhet. Genom åren blev det flera golden, starter på jaktprov, många dagar som hundförare på jakter och engagemang inom Goldenklubben och SSRK som funktionär och provledare.

Thomas första hund blev Golden retrievern Nicke född 1993. Med honom startades jaktprovskarriären och intresset för fågeljakt och ideelt engagemang inom SSRK och Golden retrieverklubben. Efter det har det blivit ytterligare ett par golden, några labradorer och en jaktcocker som alla startats på prov men framförallt tränats för att bli väl fungerande hundar till jakt och glädje.

I mitten av 2000 talet korsades våra vägar och efter det har vi delat livet med varandra och ett stort antal hundar. Det är fint att ha förmånen att kunna dela ett gemensamt intresse och mängder av dagar har vi ägnat åt träning av våra hundar, kurser, utbildningar och härliga jakt och träningdagar med likasinnade. Genom åren har det också blivit en hel del jaktprovsstarter med hundarna och ideellt engagenmang inom SSRK.

Rulla till toppen