Bara glida med men vara skärpt.

Jag hade inte precis planerat det här vädret men nu är det som det är med den saken och det är i alla fall magiskt vackert. Och rent. Kanske skulle jag passa på att ta några snöiga foton till juliga bilder på bloggen för man vet ju inte hur det blir med vintern vid jul då man förövrigt gärna vill ha lite vinter och snö för stämningens skull. Just nu laddar jag för några timmars kurs med ”på djupet med stoppsignal” i kylan. Ordentligt påpälsade ska det säkert gå bra även om jag som vanligt hade föredragit ganska många plusgrader. Det var isande kallt på morgonen och snön yrde, så där så det tog emot lite när jag skulle ta mig över tröskeln och ut med hundarna. Inspirationen i botten och så gräsligt långt bort från träningspassens upplyftande stunder av flow. Väl ute blev det bättre såklart, efter den första raska promenaden tinade sinnet i takt med att molnen sakta lättade och solen visade sig. Jag försökte övertyga mig om hur fint det ändå är att få en vacker vinterdag serverad redan i slutet av november. Hundarna däremot behövde som vanligt inte övertygas alls, de tar dagen som den kommer och uppskattar(nästan) alla väder oavkortat och nysnö är nog något av de allra bästa. Jag sopade snön från trappan efter promenaderna och tänkte, för jag vet inte vilken gång i ordningen, på tiden igen och att jag inte begriper den. För när jag stod där med kvasten och sopade undan snön kändes det som det bara var några veckor sedan jag gjorde det senast. Tiden flyter ihop för mig och alla årstidernas kläder hänger framme jämt för jag hinner inte tvätta och lägga undan dem förrän det är dags att använda dem igen. Det är precis som med fönsterputsningen. Nu är jag där igen med. Fortfarande med oputsade fönster. I minusgrader och kyla. Försent för åtgärd men julstjärnor och adventsljusstakar kommer garanterat lysa lika tappert som vanligt och låta smutsen blekna bort av sig själv. Det är vad jag hoppas på i alla fall.

Kvällsrapporten är som vanligt. Valpen sover vid mina fötter. Men hon frös ikväll så jag fick trippla antalet fällar på hennes plats så nu ligger hon på en lite upphöjd mjuk platå och verkar trivas med det. Elektrikern kom idag och lagade golvvärmen i hundarnas avdelning så det kommer bli bättre redan imorgon- Med värmen inomhus åtminstone. Kylan tar på så många sätt tänker jag och gav hundarna lite extra foder och fasanerna feta fröer att picka i sig. Det knarrar under kängorna och knäpper och knakar i slottets väggar och golv. Kaminen går för högtryck och jag dricker hett te som aldrig förr och undrar hur det ska bli när det blir tjugo grader kallt. Kallare är väl förmodligen det enkla svaret på det. Eventuellt för det bir en träningspaus för hundarna nu om vintern tänker behålla sitt grepp. Det bär mig emot för trots morgonen brist på inspiration är jag inte alls inspirerad till vila och träningsuppehåll. Snarare tvärtom, jag vill komma igång med träningen nu, Ge varje hund en stund, om inte varje dag så i alla fall flera dagar i veckan. Vara sådär seriös och strukturerad som jag planerat hela hösten att jag ska bli så snart jaktsäsongen nått sitt slut. Gör en tydlig plan och hålla mig till den. Andas in och andas ut och bara flyta med men vara skärpt. Man jag hade glömt snön och kylan. I min tänkta strategi och mitt strukturerade upplägg finns ingen plats för den. Men nu kom den och gav mig en rejäl ursäkt till att skjuta upp planen ett tag till. Det kanske inte var så dumt ändå?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen