Bara jag

Septembersolen fortsätter stråla. Jag slås av hur otroligt bra väder det varit hela den här sommaren och hösten. Bra väder för mig och det jag håller på med i alla fall. Att vistas de flesta av arbetstimmarna utomhus ställer onekligen en del krav på vädret men framförallt min inställning till det. Bra kläder med förstås så jag har garderat mig genom att köpa ännu en regnjacka. En senapsgul Tretorn. I fall vädret kommer. Och regnjackor kan en nog inte ha för många. Återstår att se om den håller tätt. Det borde vara en självklarhet med regnjackor kan en tycke men det är verkligen inte så tyvärr. Jag har prövat regnkläder av olika märken och i olika prisklasser, en del bätter och en del sämre. Gemensamt för dem är att inget håller i längden. men nu är det som sagt sol så jag får vänta med utvärderingen av den gula Tretornen. Att det blev just det märket den här gången var en slump. Jag gillar gul och den hade reaprislapp. Nästan ett impulsköp. Jag har heller inte betalt för att skriva märkets namn i mina blogginlägg, eller något sponsringsavtal att ta hänsyn till. Jag är bara jag när jag skriver. Skönt tycker jag. Orden är mina egna  och jag har inga åtagande, ingen betald reklam och inga samarbeten. Inga sponsringspengar in heller för all del. Fel för någon annan. Rätt för mig.

Söt som socker

Så är det inom hundträningen med. Fritt fram att välja hur man vill träna. Det är en smula förvånande egentligen att det också inom retrieverträningen som nog får anses vara en rätt smal nisch finns så många olika vägar att välja. Jag förundras över hur olika vi ändå tränar för att nå (i stort sett) samma mål. Så många variationer det finns. Så många vägar. En del skakar om lite i själva grundtanken i hundträning för mig. Allt för långt bort för min del. Fel för mig. Rätt för någon annan. Tänk vilken tur att det står var och en fritt att välja. Jag väcks ur mina funderingar av att valpen galopperar för med valptassarna klampande mot trädäcket. I munnen har hon en blomma av de gula solhattarna jag planterade igår. Framtiden ser minst sagt skör ut för den plantan nu. Men valpen är gullig så det får väl gå. Nästa år SKA JAG INTE ha någon ny valp så då får nyplanterade växter vara i fred. Nästa år ska jag bara ha vuxna och ”nästanvuxna” väluppfostrade högutbildade hundar som varken gräver sorkhål i gräsmattan, springer ner sommarblommorna eller kissar på bärbuskarna. Det kommer att bli perfekt men förmodligen fruktansvärt tråkigt. Så valpar får det blir i alla fall. Tråkigt vill en ju inte ha även om blommorna blir vackra. Minst en hel kull tänker jag. Om allt går som jag vill. Istället får blommor och rabatter räddas bakom kompostgaller. Det går ju det med. Om jag har några plantor kvar att rädda efter den här vilda valpens framfart.

Plötsligt hittade jag henne här..

Igår var Jennie här och vi tränade hundarna i omgångar. De unga svarta först. Jennie hade med kallvilt av olika slag så vi slet med dem nere vid dammen. Dubbelmarkeringar och dirigeringar, på land och på vatten. Slottsherren och Lillie hamnade i diskussion om vägen hem från vattnet vid ett tillfälle, Jennie och Shiv om vägen ut och jag och Min om vägen i. Så vi fick alla något att jobba på och blöta fötter men det mesta gick riktigt bra ändå. Efter det laddade vi om för träning med Vi och Heather och körde snäva dolda linjer och bollmarkeringar. Båda tikarna gick som tåget till näst sista övningen där vi båda fick en rejäl urspårning. Det tog en stund att kravla upp på spåret igen men sedan kunde vi i alla fall avsluta bättre. Fröken Vi är på hugget nu och tycker träningen är vansinnigt rolig så jag låter henne hållas en stund till. En vecka till får hon köra på sedan är det nog dags att börja trappa ner lite och gå över till ”dräktighetsmood” tänker jag. Är hon dräktig får vi annat att göra, vi ska möblera och snickra valplåda och förbereda oss mentalt både hon och jag. Vila ska vi göra med. Ligga på soffan om kvällarna, dricka te och äta praliner och känna valparna sparka i magen. Om hon inte är dräktig har jag ingen direkt plan- b så vi tar nog soffan och pralinerna i vilket fall som helst tror jag.

Jag planerar att fröken Vi och hennes (förhoppningsvis) kommande kull ska få en egen kategori här på bloggen. På kennelsidan kan de som vill följa dräktighetstiden och sedan valparna när de fötts. Kennelnyheterna hittar ni i högerspalten på kennelsidan. Där kommer jag också att skriva när (och om) det är aktuellt med labrador och cockervalpar fram igenom. Nu ska jag bara förstå mig på de tekniska detaljerna med så jag får inläggen som jag vill, där jag vill. Normalt sätt har jag hyfsat bra tålamod men när det gäller tekniska detaljer och program i datorn är det en bristvara. Som tur är har jag Jenny på Mellåker Webb som med sin kunskap och proffsiga bemötande alltid ställer upp och räddar mig innan tålamodskraschen är ett faktum. Om någon behöver hjälp med webbdesign, butik på nätet eller liknande kan jag verkligen rekommendera  Jenny .

Nu har jag precis vinkat av slottsherren och halva hundflocken som ger sig iväg för en dag på andjakt i höstflocken. Fröken Vi fick hänga med också, och det var igen tvekan om vad om tycket om det. Med svansen glatta svängande hade hon brått till bilen och inte ens tid att titta åt mig. Det bästa hin vet i livet är inte helt oväntat fågeljakter. och får hon apportera tillsammans med slottsherren så blir det ännu bättre. Själv blir jag kvar hemma för att jobba. Olika falla ödets lott. Tänk då vilken tur jag har att jag trivs så fint med mitt jobb och att jag också ska får vara ute i solen hela dagen tillsammans med fina människor och hundar. Tacksam för det. Nästa jakt blir på lördag så jag får ge mig till tåls till dess

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen