Blue Thursday

Imorgon är det Black Friday och min mailkorg har senaste tiden överösts med erbjudanden och lockrop för att jag ska viga fredagen åt shopping. Det kommer inte att hända. Dels för att shopping kommer väldigt långt ner på min intresselista, om det ens finns med? Och dels av ren princip. Jag har svårt för jippon och tycker vi konsumerar alldeles tillräckligt redan utan extraerbjudande. Jag är nog att betrakta som rätt tråkig när det gäller shopping men nu kanske jag faktiskt blir lite trendig istället eftersom det verkar växa fram en motrörelse mot Black Friday. Där skulle jag kunna tänka mig att vara med. Eftersom jag funderar ganska mycket över saker så funderade jag också över namnet Black Friday. Det låter ganska otäckt faktiskt och inte särskilt lockande. När jag tänker på veckans olika dagar ser jag dem i färger, där onsdagen är mörkblå, torsdagen mellanblå och så vidare. Fredagen är djupröd för mig, absolut inte svart. Så varför svart?
Svaret fanns såklart på nätet. Här ett utdrag från wikipedia:
Black Friday kallas i USA den dag som infaller dagen efter Thanksgiving (som är den fjärde torsdagen i november). Det är USA:s största shopping- och readag. Tillsammans med Cyber Monday tre dagar senare markerar det starten på julhandeln och många amerikaner börjar juldekorera och shoppa. Många besöker föräldrar eller andra släktingar under Thanksgiving, vilket ofta innebär en resa, och de arbetar därför inte på fredagen, utan kan till exempel ägna sig åt shopping.

Namnet härstammar ursprungligen från Philadelphia någon gång före 1961, där det beskrev den stora trafik- och fotgängarökningen som kom dagen efter Thanksgiving. Uttrycket började spridas utanför Philadelphia 1975 och är nu en allmän benämning i USA för denna dag. En annan senare uttolkning är att det är denna tidpunkt på året då affärer och företag normalt är ”back in black”, när man i bokföringen kan se att året kommer att gå med vinst och inte ge ”röda siffror”, men detta är förmodligen en ”rebranding” för att ge namnet mer positiva associationer.

Så lite intressant var det i alla fall. Jag undrar om jag ska bokföra lite imorgon och se om jag är ”back in black”. Om jag nu är ”back in black” så kanske jag skulle passa på att handla lite också. Det är ju trots allt många bra erbjudanden…

Den blå torsdagen har varit bra här i slottet. Flocken och jag började morgonen med promenader i det friska vädret. Härliga, sköna och uppskattade morgonpromenader. Ett telefonmöte med företaget som fixar med vår kommande webshop och kurssida fick jag till med. Eventuellt är jag lite klokare efter det och vet nu, tror jag, hur jag ska lägga in produkter och bilder till dem. Ett steg i taget.
En liten stund träning har hunnits med också, med betoning på liten, men som jag skrev igår, hellre en liten stunds träning än ingen träning alls. ”Ut” utan handtecken över gamla områden övades. Det kändes bra och hundarna tyckte det var kul men vi var nog alla tre ense om att träningspasset var i kortaste laget. Det är också något jag funderar över en hel del. Hur jag ska anpassa arbete och annat så jag får loss mer tid för mer träning hundarna. Hur jag ska disponera tiden på bästa sätt. Den tiden vi alla har, tjugofyra timmar varje dygn. En delikat uppgift då det är så mycket jag vill hinna med. Kanske jag kan dra ner på sömnen några timmar?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen