Böcker, inspiration & kunskap

Det sägs ofta att det är bättre sent än aldrig. Fast just nu tvivlar jag på det påståeendet. jag undrar verkligen om det var bättre sent än aldrig med gårdagens snöfall. Om jag inte hade tyckt bättre om aldrig i det här fallet. Odlings och träningsinspirationen slocknade i takt med att snöflingorna träffade marken. Att en irriterande förkylning bröt ut samtidigt förstärkte den negativa effekten. Fast som alltid kunde det varit värre. Mycket, mycket värre. och idag tycker jag till och med att snön utanför fönstret ser riktigt mysig ut och hundarna var torra och rena efter den första morgonrastningen. Letar man lite finner man fördelar med allt. Utom förkylningen.

Jag läser igen. Jag har en hel hög med böcker av faktakaraktär framför mig. Jag tycker om böcker, jag gillar att ha dem, att bläddra bland sidorna, känna på papperskvalite’n och läsa lösryckta delar här oh var och sedan helheten. För mig blir det inte samma känsla att läsa på datorn eller en läsplatta även om det allra mesta finns tillgängligt där. Hälften av min bokhög just nu består av böcker om kynologi, hundars beteende och inlärning för självstudier. Den andra delen av högen är böcker om mental träning också de för självstudier fast i en mer organiserad utbildning. När jag tittar på bokhögen förstår jag att det ligger några timmars arbete med att ta sig igenom den men å andra sidan är ämnena högintressanta och min motivation hög. Dessutom kan jag läsa dem i den takt jag själv önskar och pröva de praktiska övningarna på hundflocken i läspauserna. Lilla rota titta lite oförstående på mig när jag förklarar vad jag läst mig till och vad vi ska testa. Den lilla valphjärnan tycks gå för högtryck medan hon funderar och jag noterar hennes impulskontroll. Just det läser jag om just nu, Om hundars (och människors) olika förmåga till impulskontroll och vad det har för betydelse för inlärning och ur jag som förare kan anpassa mig till det. Jag är något på spåret här känner jag. Även om jag inte riktigt lyckats förmedla det till Rota än. Men vi jobbar på det och snart har vi säkert knäckt nöten tillsammans.

Snön på utsidan lockar faktikst lite så jag ska lägga böckerna åt sidan och vira in förkylningen i en stor halsduk och ge mig ut med flocken på en vinterpromenad. Den första vinterpromenaden i snö på mycket länge faktiskt.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen