Det är inte lätt att gå åt rätt håll om man inte vet vart man är på väg

Råkallt och mulet. Termometern stannade några få pinnar över nollan. Jag skulle tacksamt ta emot lite vårvärme och ljumma vindar igen men först utlovas det snökaos hårda vindbyar imorgon. Redan nu hörs hur vinden ökar utanför slottet. Mars går aldrig riktigt att lita på, men det är väl knappast en nyhet. I slottet är det varmt och skönt och med te i muggen och cockrar på fötterna håller jag värmen bra. Det är konkurrens om mina fötter, de bruna cockrarna flockas där och trängs om att får ligga närmast. Jag tror det är ett kontrollbehov hos dem, sover man på någons fötter vaknar man direkt om den som har fötterna går iväg och således riskerar man inte att missa något. Kanske är de ängsliga själar de små bruna, eller så är de bara lite småfrusna som jag själv. 

Jag fick tre nyskjutna kråkor av en god vän igår. En fin gåva till en hundnörd med siktet inställt på b-provsstart någon gång under året. Unghunden och jag jobbar mot det målet, och högre mål än så, en b-provsstart blir ett utmärkt delmål efter vägen. Jag tog kråkorna och den svarta unghunden på träning. Den svarta har inte prövat “skräpfågel” innan så det var jag lite nyfiken på. Hon har inte apporterat vilt mycket överhuvudtaget. Erfarenheten begränsas till de få änder och en fasan hon fick pröva efter någon av höstens jakter. Då gjorde hon det hon skulle men verkade inte överförtjust. Jag har låtit det vara efter det, vet av erfarenhet att det inte är någon brådska och att tid kan göra underverk. Att ha en god relation i grunden och ordning på ingångar och avlämningar med dummy först får nog också anses lämpligt. Det har vi nu så kråkorna kom lägligt. Vi gjorde några övningar med kråka i slutet istället för dummy. Unghunden var intresserad, vaken och alert och gjorde det jag hade väntat mig och hoppats på. Jag fann faktiskt ingenting alls att anmärka på och inga fel att leta upp. Hon tyckte dessutom att träningspasset var superkul. En makalöst skön känsla av välbehag kom över mig när vi gick hem med kråkorna i kassen. Så galet skönt det är när träningen bara fungerar. Mer sådant tack!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6031
Rulla till toppen