Det blir inte fel, det blir bara annorlunda

Med fasa följer jag hur de två bröden jag bakat växer i ugnen. Det ser något feldimensionerade ut där de trängs på plåten och jäser över alla bredder. Det var inte så det skulle bli såklart. De skulle bli höga bulliga bröd i fina former med snyggt mönster på brödskorpan. Nu ser de mer ut som att de flyter samman till ett jättelikt bröd utan ordentlig höjd. En skiva av den limpa lär räcka till frukostmacka till tre personer. Vi får tro att smaken blir bra hur som helst och man kan ju alltid gör ett stort brytbröd av det som var tänkt som trinda limpor. Bröden har jag bakat av för mig nya sorters kulturspannmål, jag prövar mig fram och i dagens deg använde jag Ölandsvete malt på Limabacka kvarn och ett mjöl med dinkel från Sebastien Boudet. Oraffinerat salt och en skvätt fin olivolja finns med i degen med. Annars hägrar lördagkvällen i slottet, husse och de flesta hundarna hänger i puben, Vi och Rota leker med en boll i snöre och dödar den nytvättade ikea grisen en vända till, Bäst har hittat en benknota att tugga på, jag pysslar i köket och Mer ligger vid mina fötter. Ute piskar vinden och regnet slår mot rutorna det är skönt att ha tak över huvudet, eld i kaminen och maten på spisen.

På förmiddagen idag hade vi första tillfället av dirigeringskursen med fokus på linjer. Så roligt att vara igång igen! Det tacksamt milda vintervädret gjorde att kurstillfället gick att genomföra som planerat. Det är annars lite ovisst med det den här årstiden. Fast vi blev leriga så det räckte och blev över. Det får vi ta då det är svårt att få alla önskningar uppfyllda en och på samma gång. Sedan kom regnet. Precis mot slutet innan vi var klara och nu är det om något ännu mer lera. Det finns inte många torra fläckar kvar i hundarnas del av trädgården nu, och ingen annanstans heller förresten. Sådana här perioder är vi extra glada för hundslussen. Hundarna kan vara i sin dagavdelning under dagarna, den är ihopbyggd med huset, och sedan slussas igenom en torkavdelning till innan de kommer in i köket och puben. Det fungerar bra och begränsar mängdens smuts inomhus en hel del. Nu för tiden har jag också en betydligt mer avslappnad inställning till städning och störs inte så mycket av lite grus och hår. Det underlättar såklart vardagen tillsammans med en flock hundar en hel del.

Efter dagens kurs var det dags för lilla Rota att komma ut. Vi gick med husse och fröken Vi på en liten träningsrunda. För att Rota och jag allra mest tränar själva, helt och hållet näst intill, och jag ny tycker det är dags att utsätta henne för lite nya situationer och stämma av hur träningen fungerar när någon mer är med. Jag är nöjd med den lillas uppförande idag, hon följde nyfiket och med stort intresse med på det som hände men förhöll sig lugn. Hon fick apportera bollen vid två tillfällen och sedan fick hon söka lite också när Vi och husse gick bakom oss. Det gjorde hon fint och jag ser att de tillrättaläggandena jag gjort sedan slottsherren påpekade dem för mig för en kort tid sedan har gett omedelbara resultat. Skönt!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen