Det rör på sig

De senaste nätterna har någon kissat inne. På den gamla trätunnan i puben. Irritationen hos oss är påtaglig över detta tilltag. Den huvudmisstänkte i alla sådana här lägen (jag nämner inget namn men han är brun och har väldigt lurviga tassar och öron) vistades i eget rum med stängd grind så han är oskyldig. Denna gången. Tikarna är friade de med eftersom den knappast lyfter på benet högt upp på en trätunna. Fast säker kan man kanske aldrig vara? Vi har skurat och fejat och sprayat med blomdoft och hoppas att det ska förvilla tillräckligt. Återstår de tre labradorhanarna och att det skulle vara den vita eller den svarta känns uteslutet. Kvar blir den gula. Så för säkerhetsskull fick han sov i egen kupe i natt utan tillgång till tunnan och tänk på morgonen var tunnan torr, men det fanns en stor pöl mitt på golvet i den gules kupe. Nu förstår jag inte alls faktiskt och blir såklart lite orolig. Varför börjar plötsligt en pigg välmående fyra årig labrador kissa inne om nätterna. Kanske det är något fel på välmåendet? Det blir till att hålla uppsikt igen och notera eventuella avvikelser, inte oroa sig för mycket och trots allt hoppas på att det var någon märklig engångsföreteelse. Alltid ska det vara något att fundera över.

Idag har jag tränat hundarna med gummibollar i det gröna gräset. Äntligen lite vegetation för bollarna att försvinna ner i och för hundnosarna att koncentrera sig på att finna vittringen. De gjorde det bra tycker jag och nu väntar vi bara på att gräset ska växa lite till så svårigheten ökar så där lite lagom. På kvällen fick Bäst och Mer lite linjeträning med. Den gule gick som en raket. En snabb raket. Jag tror att det bådar gott inför provstarten med raketfarten, om nu hans nos och jag hänger med. Lilla Flow fick ett träningspass med och även idag gick det riktigt fint. Hör och häpna. Det enda missödet var en knock på munnen och en spräckt läpp. Allt på grund av ett missförstånd vill jag tro. Det kan jag leva med även om det gjorde ont.

Resten av dagen har ägnats åt privatträningar med gyllene touch. Fem fina golden har varit här på besök och träning i två olika grupper. Arbetsglada golden med mycket vilja. Det bådar gott för framtiden och med små och tydliga steg i rätt riktning kommer det att bli riktigt bra tror jag. Den gyllene träningen och dagen avslutades med ett glänsande meddelande från Jennie och Heather, debut på b-prov med 1 a pris, provbäst för domaren och mycket fin kritik. Vilket fint team de redan har blivit de två! Som om det inte räckte så har också vår Vis duktiga bror Milo tagit 1a pris i nkl idag. Grattis!!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen