En del av mig

Så var det tiden igen, det där med att tiden och åren går och att jag inte riktigt hänger med. Hundar jag upplevt, barn som vuxit upp, relationer som inletts, utvecklats och kanske avvecklats. Dagarna. I en strid ström passerar de. Mitt nuvarande jag är en liten del av varje del ur mitt liv, varje upplevelse i allt som passerat. Alla delar som nystats ihop och format min personlighet och mig. Hela mitt vuxna liv har jag spenderat tillsammans med hundar, två hundar, tre hundar eller hundar i grupp. Utan avbrott har jag umgåtts och levt med dem i hisnande i smått otroliga trettiosex år. Hur gick det till? Vilken utveckling det varit, så mycket jag lärt och så mycket som format mig. Också format det sätt jag tränar hundarna, den vägen jag valt att gå bland metoder, filosofier och sanningar. Alla mina ”hundtränarjag” finns nu samlade under ett och samma tak och de fortsätter inspireras, utvecklas och ändras. Hundtränarjagen som utforskat. prövat, analyserat , gjort misstag till lärdomar och börjat om igen. Som levt med öppet sinne, vaksam för varje individs personlighet med varje hund när hjärtat. Varje hund och människa jag mött genom åren är en liten del av det som mejslats fram och lett mig vidare efter vägen. Det är en spännande resa och en fortsatt pågående process. Nya insikter och projekt avlöser varandra. tankar kommer och går och ytterligare dagar läggs efter varandra. Det är en ynnest att få vara med.

På tal om projekt så hämtar vi ett sådant om ett par veckor. En liten svart labradorkille flyttar in och jag som inte skulle ha valp på väldigt många år har ändrat mig. Igen. För sjuttioelfte gången på ett ungefär. Det var det vanliga ni vet, en möjlighet som dök som inte gick att motstå. Svart blank päls och kloka ögon. Hundar och linjer jag tycker mycket om. Än en gång ska jag glänta på dörren till hjärtat och släppa in. Leta upp en plats och öppna upp. Tänk så mycket hjärtat rymmer ändå. Slottets dörr står redan vidöppen och välkomnande och hundarna är informerade. Slottsherren med för all del. Nyfiken och förväntansfull ska jag ta emot det lilla livet och ännu en gång trampa i kisspölar, gå upp på nätterna och ställa mat i blöt fyra gånger om dagen och det kommer bli lika fint och eländigt som vanligt. Välkommen valp!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen