En fullblodslabrador?

Ikväll har den svarta unghunden bytt namn till ”Butcher”. Delar av innehållet till en av mjukishundarna ligger utspritt på golvet och en vit tuss hänger avslöjande kvar i mungipan på den svarta. Det har varit för mycket regn och bokslutsarbete idag så den unga hunden tycker nog inte hon har fått tillräckliga möjligheter att få utlopp för sin energi. Så är det nog och precis som Peder Fredricson sa om en av sina hästar i den nya dokumentären så har den svarta unghunden  ”mycket blod” i sig. Ett riktigt fullblod. I alla fall nu ikväll. I vanliga fall upplever jag henne lite mer som en trygg ardenner. Imorgon hoppas vi på uppehåll i både regn och bokslutsarbete så den unga ”butchern” kan få lite mer sysselsättning. Den lilla pocketcockern tycker nog också att dagen varit lite trist för henne hittade jag nyss i fönsterbänken i hundrummet där hon stod och spanade ut mot gårdsplanen och blötsnöflingorna som singlade ner. Slottsherren frågade lite försiktigt, med en blandning av ironi och allvar, om jag ska ha två unghundar samtidigt någon mer gång. Nu ikväll svarar jag ganska bestämt nej för min och unghundarnas energi är inte alls på samma nivå. Men imorgon när jag vaknar utvilad efter en god natts sömn kommer jag tveklöst att svara ja, självklart. Unghundar är livet!

 

2 reaktioner på ”En fullblodslabrador?”

 1. Ja, om man kunde tänka i nya banor m sina hundar, som Peder, som vill innanför skinnet o in i hjärnan på sina hästar. För det är inte bara ledarsegenskaper som krävs för de här ”fullblodstyperna” de måste behandlas med mkt känsla för att blomma ut. Tror de, om några, måste känna att de blir lite på deras villkor också!! Sen är det kanske vissa hundar som alltid måste vara i en ”box” för att prestera, som mestadels vill göra på sitt egna sätt. Gäller att sålla agnarna från vetet liksom……
  Men det är ju därför vi anlitar dig Katarina, du har ju samlat på dig så mycket kunskap och är bra på att analysera. Nästa år får bli analysens år!!
  Önskar alla i slott o koja ett nytt fräscht, roligare och friskare år 2021
  Hälsningar från vår flock
  Lena Christer Roffe Vera Niki

  1. Katarina Eriksson

   Tack Lena! Det är just det jag tycker är så fint med Peder och andra duktiga hund och hästmänniskor, känslan och förmågan att se den enskilda individ i varje möte. Sedan är det är säkert så att en del hundar, och hästar, presterar bäst i ”boxen”, men det tål att funderas över hur mycket ”box” det ska vara. Trots allt vill man känna att man når de resultat man gör tillsammans med hunden/hästen som ett team, och inte på grund av ovillkorlig lydnad eller en allt för fyrkantig ”box” där blomningen riskerar att hållas tillbaka. Ett gott, friskt, analyserande, nytt år önskar vi er med!

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen