En ligger som en bäddar

Storögda med stolt höjda huvuden gick hundarna och jag en kort rastningssväng på byn idag. Grabbarna var med mig på de ”andra jobbet” och fick således promenera på trottoarer och gångvägar. Spännande och intressant för lantishundarna som mest ser skog och fält till vardags. Mycket att titta på var det med skolbarn, äldre människor med rullatorer och skälliga småhundar. Grabbarna låtsades oberörda och traskade så käckt vid min sida i sina olikfärgade koppel. Vi borde göra det här mer ofta tänker jag, promenera på byn och kanske stanna och köpa en kopp te och några tuggben på en uteservering. Titta på passerande människor och bilar, blänga lite på de gapiga småhundarna och socialisera oss. Kanske en dag till våren när solen värmer och man kan sitta ute utan risk för blåskatarr.

När vi var hemma igen tog vi en runda i mossen innan mörkret kom. Innan jag gick ut och tog hundarna ur rastgården stoppade jag jackfickan full med torrfoderkulor så vi skulle kunna göra ett godissök i någon lämplig blåbärstuva. Förra vintern, för drygt ett år sedan, när jag jobbade långa tisdagar brukade vi avslita med en promenad och godissök i mossen. Kanske var det minnet så tydligt för Bäst så han förstod vad som var på gång idag? Eller så var det något jag förmedlade redan i början av promenaden utan att jag sagt något eller visat att jag plockat med mig extra många torrfoderkulor. Eller så berodde det på den gules smått galna matintresse som kommit till följd av kortisonintaget som gjorde att han hade full koll på vad som var på gång? Hur som helst så hann vi knappt vika av in på stigen i mossen innan den gule slöt upp vid min sida och förväntansfullt höll sig kvar där. Oavsett anledning var det helt klart att han trodde sig veta vad som väntade. Och han hade helt rätt såklart.

En del av ordern jag skickat efter från en av grossisterna kom idag. Jag hämtade upp den när vi åkte hem från ”det andra” jobbet. En låda av två. Jag förmodar att låda nummer två kommer imorgon men jag undrar lite hur fraktföretaget arbetar? Hela ordern fördelad i två lådor skickades från grossisten samtidigt igår, med samma fraktföretag men bara en av lådorna kom fram till utlämningsstället. Verkar märkligt och lite skumt tycker jag. Hoppas inte den andra lådan kommit på avvägar helt. I den som kom var det två stora fällar bland annat. Gråa vetbeds i rejäl storlek. Vi har problem med att hitta bra liggunderlag till hundarna att ha i hundrummet, det med utgång till rastgården. Mattor eller dynor av garn och tråd fungerar inte. De fransar den lilla valpen upp med hjälp av fröken Vi och meterlånga trådar ligger sedan här och var i hundgården. Förutom de som redan svalts och befinner sig i valpmagen. Inget bra alls faktiskt. Istället har vi prövat vanliga vetbed i normal storlek, sådär sjuttiofem gånger hundracentimeter. Dem kan man ligga bra på om de bara får vara kvar inne, vilket de tyvärr sällan får eftersom bruna Mer har en förkärlek till att bära med sig stora mjuka saker varthän han än går. Så de flesta plädarna hamnar i rastgården där vi sedan hittar dem regntyngda och smutsiga medan hundarna fortsatt ligger direkt på klinkersgolvet inne. Vi har prövat upphöjda sängar av metallram på ben med. Perfekt tänkte jag. En par dagar i alla fall tills Mer tyckte det var nödvändigt att lyfta på benet skvätta på dem. Inte så lyckat alls faktiskt. Men jag ger mig inte i första taget och jag vill att hundarna ska få ligga bekvämt och mjukt så jag köpte extra stora vetbed som den brune cockern inte kan få med sig ut genom luckan. Lite bökiga att tvätta för all del men det får det vara värt och vi har en stor tvättmaskin i slottet som klarar det mesta. Hittills. Fast de stora plädarna fungerade inte så bra i alla fall. De hade en ganska hård gummerad baksida för att inte glida runt vilket visade sig vara förkastligt på klinkersgolvet med golvvärme. Grå gummismulor täckte snart golvet i hundrummet och valpen slickade frenetiskt i sig de trevliga smulorna. Gummismulorna kanske passar bra tillsammans med trådarna i magen? Nu ska jag göra ett nytt försök med plädarna som kom idag. För nu har jag lyckats få tag på stora vetbed med bara en tunn mjuk gummering på baksidan. En som fungerar ihop med golvvärme. Fungerar inte de här plädarna så får det bli träull tror jag. Som en parentes till det hela så kan en god tanke fortsatt också vara att jag slutar kalla valpen för valpen och i fortsättningen behandlar henne som den tiomånaders unghund hon faktiskt är. Varför är det så svårt att ta in?

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen