En vinterdag

Lagom till julveckan har vi fått några centimeter pudersnö. Jag undrar hur stor sannolikheten för att få snö till jul är egentligen? De flesta jularna har troligen varit milda och snöfria. Märkligt nog så är det ändå de vackra snöiga jularna som ligger närmast i minnet och man vill gärna säga att ”för var det minsann snö på jularna” när det dyker upp en regnig en. Det finns säkert någon käck statistik över snöiga jular hos SMHI eller så om någon vill fördjupa sig i ämnet. Lite snö på marken och minusgrader gör i alla fall att julstämningen har lättare att infinna sig och det är ju inte helt fel. En kopp te och nybakade ingefärskakor medan julbrödet jäser bygger på stämningen lite till.
Vi slog på stort och gjorde julfint till vår lilla hönsflock med. Slottsherren städade åt dem och bäddade rent med nytt kutterspån för några dagar sedan. En liten ljusslinga fick de i hönshuset med. För julstämningen och så att det lyser lite trevligt för dem om kvällarna. Tänkte vi. Hönsen var av en annan uppfattning. Ängsligt kuttrande och lätt oroade satt de kvar utanför hönshuset i mörker och snö med slokande fjäderdräkt. Det var tydligt att ljusslingan inte var uppskattad och slottsherren har fått lyfta in den lilla flocken på kvällarna sedan slingan kom på plats. Vi får nog ta bort julljuset igen och pröva med en liten söt tomte eller något istället.
Hela dagen idag har det varit hundkurser i det friska vintervädret. Precis som många andra dagar. Hundar och förare tränas och jag delar ut goda råd och tankar om nyttiga basicövningar och grunder och påminns samtidigt om hur mycket mer jag behöver träna just det med mina egna hundar. Vis av den påminnelsen och med en tanke om bättring körde de gula och jag basiclinjer med de ”tre högarna” sist vi var ute. Vi har avancerat en hel del och kör nu rätt långa sträckor och då blir det samtidigt ganska snäva vinklar. Fast det är samma basicövning i botten. Repetition igen och igen och igen. Någonstans långt där framme ligger målet.


”You dont need to see the whole staircase…. just take the first step”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen