Ett anrop i taget

Jag knappar febrilt på tangenterna när internetbanken inte beter sig som jag önskar. Efter ett tag mer eller mindre slår jag ner fingrarna på tangenterna. Det hjälper inte och det enda som händer är att jag får upp en ruta där det står ”banken kan bara hantera ett anrop i taget”. Då blir jag full i skratt och fnissar för mig själv för liknelsen blir så uppenbar. Precis det är det som sker på kurser och träningar då ivriga förare(inklusive mig själv) försöker handla sin hund i all välmening men kropp och kommandon tar sig de mest märkliga uttryck. Hjälp blir till stjälp och jag ser hunden därute framför mig, den som lydigt stannat på signal och sedan försöker lista ut vad dess allt mer viftande förare vill förmedla. ”Hundar kan bara hantera ett anrop i taget” tänker jag när jag ser bilden framför mig. Ett anrop i taget och sedan måste de få tid att processa det, precis som internetbanken, innan nästa anrop kommer. Ibland är vi hundförare väldigt otåliga. 

Vädret håller på att slå om och sju minus på morgonen idag gjorde att det nästan kändes som sommaren var på väg. Fåglarna sjöng och en svag västlig vind drog in, betydligt mildare än den nordan som hägrat det senaste veckorna. Vi får se vad det slutar i, jag är rädd att vi har isgata och slask att vänta oss i slutet av veckan. Lite trist men samtidigt betyder det att vi tar det steg till mot våren och min favorittemperatur på plus sexton grader. Jag funderar på att vinterodla lite medan jag väntar, sätta en del blomster och grönsaksfröer i plastbackar utomhus redan nu så de kan gro direkt när värmen kommer och ge avhärdade starka plantor att sätta i jorden så snart det är möjligt. Jag fick tips om att det fungerar alldeles utmärkt. Plastbackarna blir väl som små drivhus förmodar jag och jag borde får samma resultat om jag sätter fröerna i pallkragen med plasttak tror jag. Fast plantorna är ju säkrade för möss i plastbackar förstås. En inte helt oviktig aspekt. Vi skulle behöva en rejäl plastback att stoppa vår bil i med för i den har mössen härjat hejdlöst. De har byggt bo i fläkten och en bilfläkt är inte gjord för att gå med det motstånd eklöv, ekollon och diverse bomaterial ger så nu har den i det närmaste klappat ihop. En liten lätt reparation på verkstaden där fläkten byts ut går att fixa till en kostnad av rätt många tusenlappar. Musen själv verkar ha flyttat ut innan fläkten gav sig som tur var för jag kan bara föreställa mig odören som skulle spridits i bilen om musen snurrat med i fläktrotationen. Man bör vara glad för det lilla såklart men jag är faktiskt rejält trött på möss. 

Igår när himlen fortfarande var klarblå cirklade två havsörnar över oss ute på fältet. En mäktig upplevelse. Jag har aldrig sett havsörn så nära här föru. Faktiskt vet jag inte om jag sett havsörn på riktigt överhuvudtaget innan gårdagen. Jag är glad för upplevelsen men undrar om det möjligen är någon av dem som slagit fasantuppen hundarna och jag fann resterna av i morse. Det är mycket med det jordiska.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen