Everybody has talent, but ability takes hard work

Det är mörknar även på morgnarna nu och faktiskt lite trögt att vakna i tid. Det tar emot något när jag stänger av väckarklockan och svänger benen över sängkanten. Det lär inte bli bättre på ett tag tänker jag, det dröjer innan ljuset återvänder och jag kan vakna till solen. Fördelen med att ta sig upp tidigt överväger ändå tycker jag. Morgonstund har verkligen guld i mund. I morse betade en älgfamilj i höstrapsen intill slottet till Lyras förskräckelse, och några rådjur gick i närheten med. Inte flyttade de på sig heller trots Lyras tydliga försöka att härma en stor och rejält arg rottweiler. Snopet sänkte hon svansen och ställde sig på betryggande avstånd intill husväggen medan älgarna tuggade vidare i rapsbladen.

Rota fick följa med Mer och mig en tur på eftermiddagen, glad och käck följde hon oss och försökte hänga med Mer i svängarna. Hon badade av misstag i diket och därefter fortsatte vi genom en mark i träda med en del nyuppkomna nässelskott. Det visade sig inte vara helt bra för Rotas trampdynor. När vi kom in snodde valpen åt alla håll, kastade sig på golvet och bet i tassarna. Så dumt det kan bli! Tur att jag visste att vi gått i nässlor annars hade jag nog undrat vad som flugit i valpen.

Livliga Flow har det sista dagarna promenerat tillsammans med Mer eller Lakrits. Det är som alltid intressant att se olika hundars inverkan och påverkan på och av varandra. Bruna Mer blir märkbart lugn och ”vuxen” när han är tillsammans med Flow. Kanske vill han försöka dämpa hennes iver? Eller vill han bara visa mig att han faktiskt vet att uppföra sig till skillnad från Flow. Oavsett så verkar det ha avsedd effekt för Flow sänker tempot och intensiteten några grader tillsammans med Mer. Lakrits som normalt sätt är den lugna och något sävliga promenaddeltagaren reagerade motsatt. Han smittades av Flows action och blev yster och ungdomlig han med till dess han fann en lämplig pinne att bära på och föll in i den vanliga rytmen. Även här kunde jag märka en viss dämpning hos Flow. Livliga Flow tillsammans med Bäst eller Vi däremot blir något helt annat. De trissar varandra med hopp och skutt och totalt okontrollerad glädje. Det ångar hysteri om de tre och tillsammans är de ingen bra kombination, i alla fall inte om man vill försöka ha lite ordning i leden. Och det vill jag. 

Nu är det kväll igen och mörkret och lugnet sänker sig över slottet och flocken. Det har varit en fin dag i höstsolen med hundjobb och jobb med hundar. Förutom diverse promenader och en del arbete har Fröken Vi tränat på att apportera kråkor. Det gjorde hon bra. Imorgon är en ny dag och då tar vi nya tag igen i både kråkapportering och annat.

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen