Fem goa plusgrader

Godmorgon tisdag. Morgonens gnagstund är över och tre av flocken hundar vilar intrasslade i runt mina ben vid köksön. Radioreportern lovar fem goa plusgrader i Göteborgsområdet och jag vill tro att det gäller även här några mil norrut på inlandet. Jag går ut i tofflor och tröja och rastar valpen, känner ljumma vindar i håret och längtar efter att ta fram kafémöblerna och placera ut på det nya trädäcket. Mm, tänk vad några goa plusgrader kan göra för sinnet ändå. Det är så mycket vinter kvar så skönt men att få en litet andrum fyllt med hopp och påminnelse emellan perioderna av hårda frostgrader. Jag ska baka ett bröd nu, innan ljuset kommer och vi går ut. En effektiv och god snabblimpa fylld med fröer och godsaker. Ett led i min egen lilla kamp mot ultrapocessad mat och dyra köpebröd men allra mest inte för kampen alls utan för att jag blir glad av att baka, tycker om att sätta händerna i degen och se brödet lyftas till oanade höjder i ugnen. Det är något med skapandet. Det gör något med ig redan vid något så enkelt som ett växande bröd. Dessutom är det gott.

Jag skapar hundkurser med. Processen med det tar mig vidare till nya idéer och nya upplägg. Jag funderar över hur jag sa nå fram till deltagarna bäst med det jag vill förmedla. När är jag mitt bästa jag i rollen som instruktör och hur jag bäst plockar fram den sidan hos mig så ofta det går. Just nu har jag satt ihop några få fristående kurstillfällen av olika slag eftersom det uppstod några luckor i kursschemat och för att jag vill ge några av dem som inte kom med i vårens grupper en möjlighet . Eftersom jag brinner för kommunikation emellan människor och framförallt emellan människor och hundar blir extra kurstillfällen med tydligt inriktning på just det. Kommunikation och hur vi hittar rätt i sinnesstämning i relationen och i övningarna. Och då handlar i alla högsta grad om rätt sinnesstämning hos både om hundar och förare. Hur ger vi hundarna de mest optimala förutsättningarna att klara av störningar och lyckas med övningarna vi sätter dem i. Kurstillfällena läggs snart ut på hemsidan för er som är nyfikna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen