For every minute you are angry, you lose sixty seconds of happiness

När tillvaron och tankarna känns lika trögflytande och kladdiga som sirap är det inte så enkelt att finna inspiration. Lite så var det för mig på förmiddagen idag och jag övervägde starkt att lägga mig på soffan och sova middag en stund för att vakna pigg och utvilad efter powernapen. Istället blev det en uppiggande promenad i skogen. Kanske inte riktigt det bästa valet för mig då jag fortsatt saknar den missade tuppluren men helt klart det bästa valet för hundarna. Den gule labradoren studsade med samma energi som alltid vid min sida i inledningen av promenaden, tillsynes helt oförstående till mina önskningar om att inta soffläge istället för att kliva i stövlarna. Han fick väl till viss del rätt i att promenaden var rätt val, för jag var betydligt piggare efter promenaden än innan. Med påfyllt energiförråd tog jag valpen på en stunds träning också. Jag försökte vara lite seriös och genomtänkt och inte låta bekvämligheten ta över och låta valpen sväva fritt. Jag inledde således träningspasset med en rejäl dos fotgående innan vi gick över till ett kontrollerat fältsök i trädamarken. Nöjd med mig själv, och valpen, gick jag sedan in och hann precis lagom dricka en kopp hett te innan det var dags för dagens kurstillfälle. Vid det laget hade jag piggnat till ordentligt och behovet av att vila på soffan var snart bortglömt. Istället ägnade jag ett par timmar tillsammans med glada deltagare till markerings och minnesträning med arbetsvilliga hundar. Som vanligt gick tiden väldigt fort och den uppsjö av övningar jag planerat fick decimeras rejält. De övningarna som blev kvar får jag spara till nästa gång. Med andra ord får det bli ett nytt tillfälle med minnesmarkeringar steg 2 framöver. Markeringsträning var också temat för förmiddagens privatelev. Då jobbade vi bland annat med dubbelmarkeringar på linje och tittade på hur man kan bygga upp dem på ett bra och lärorikt sätt. Det får jag nog också anledning att återkomma till på något fristående kurstillfälle längre fram tänker jag. Ett tema tillfälle med utökad markeringsträning steg 3 kanske? Plötsligt känner jag hur energin och inspirationen är tillbaka och ideerna hopar sig. Glad över att den trögflytande sirapskänslan släppt taget ska jag nog genast planera några nya kurstillfällen innan det är dags för skönhetssömnen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen