Förstå din hund

Någon håller på att flytta in. I väggen intill vedspisen i köket. Jag har hört krafsandet några dagar och i förmiddags när jag satt med lite pappersjobb i köket lät det som den sista delen i inflyttningen gjordes klar. Någon kånkade och bar på något förhållandevis tungt, tappade greppet så ett tydligt ”bump-bump” hördes när det som tappades rullade neråt i vägen. Inte helt enligt plan antar jag. Efter en stunds tystnad hördes ljudet igen när någon ihärdigt och tappert gjorde ett nytt försök att få ordning på boendet och uppenbarligen misslyckades igen. Jag funderar över att borra ett hål i panelen på köksväggen och sätta in en minimal övervakningskamera. Det kunde var intressant att veta vem som flyttat in och hur många de är i hushållet. Och om jag behöver vidta åtgärder.

Jag funderar på en åtelkamera över slottets baksida med. För att få lite övervakning över fasanerna och markerna. Kanske kan vi se vilka som rör sig i närområdet? Vi har våra misstankar redan innan då det lämnas bajshögar av olika sort lite här och var tillsammans med en och annan hög med fjädrar. Men jag skulle vilja veta. Och med ålderns rätt och tekniska möjligheter går det ju faktiskt att få reda på vem som är där utan att behöva sitta ute om nätterna i ett gömsle med iskalla fötter. Möjligheten att istället att ligga inne i sängen i värmen och kunna följa händelseförloppet från en åtelkamera kopplad till mobilen känns väldigt mycket mer lockande. Frågan är bara hur mycket pengar jag är beredd att lägga för att få reda på hur många djur som smyger omkring här om nätterna och vad jag ska använda informationen till. Om kameran visar flera smygande listiga rävar blir ju gömslet och de kalla fötterna oundvikliga oavsett.

Det har varit kurs och hundträning idag med, i fint väder tillsammans med trevliga människor. Unga hundar har tränats i tecken och signaler och det har övats på tajming och att läsa hund. Och på den ständigt återkommande vinden. Svårt, roligt och utvecklande. Och alldeles vansinnigt kul. Det är den typen av träning som gör att jag aldrig tröttnar. Träning i samarbete och förståelse. Tre ord får sammanfatta allt den träningen handlar om: ”Förstå din hund”

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen