Högst på önskelistan står ett bad

Lilla Till har badat igen. I den tropiska värmen tog vi tre cockrar med till en sjö med ”snälla” igångar. För Tills skull. Lagom var målet. Lagom utmanande igångar och lagom läskigt. Så där så hon klarar av att hantera svårigheterna, helst utan min hjälp. Hon är definitivt ingen badkruka men heller inte den som saknar impulskontroll och handlöst kastar sig i. Värmen var också lagom varm vid sjön , det fläktade friskt och var skuggigt och fint under träden. Lilla Till simmade och simmade, fick hämta några tennisbollar en bit ut och vänta på sin tur medan Lad hämtade. Det där sista kan hon egentligen inte. Någon sådan stadga har vi inte satt än men att sitta framför mig när jag satt på huk och häll lite i henne och se Lad hämta en boll var okej. Lilla Till blir sex månader i dag och det känns i hela henne att hon är på väg att bli stor. Vissa saker gör hon så självklart nu. Simmar till exempel. Apporterar i full fart med. Att gå ”fot” med flocken bakom korta sträckor har hon också fått börja med. Allt mer fasas hon in i de vanorna som gäller för vuxenflocken hos oss och det känns skönt att få lite vardagsordningar igen.

Gulliga Lillie har fått ett sår mitt på sidan. Slottsherren hittade det vid en genomgång häromdagen. Ett fult sticksår mitt i sidan. Vi undrar såklart vad hon gjort en lär aldrig få veta. Sårvård står på schemat nu, lagom till den riktiga högsommarvärmen. Vi hoppas kunna hålla bakterierna undan. Så det där med vardagsordning i flocken blev det inte mycket med. Lillie måste vara inne nu. Så inte någon hängiven kompis tar på sig uppgiften med sårvården. För säkerhets skull har hon en badring runt halsen så hon inte ska komma åt såret och hon får sova själv i köket. Det var ingen hit visade det sig. Sova ensam passade sig inte alls fast övriga hundar sov på andra sidan grinden och har fick fri tillgång till clubfåtöljerna. Jag vet inte vad hon pysslade med i natt men är det lät som en ommöblering var på gång fick slottsherren går ner och ändra på sovordningen så Lillie fick sova på sin vanliga plats. Då blev det lugnt. lite otur bara att mi locka stod på noll fyra trettio så jag skulle agera taxichaufför till en semesterfirande dotter. Så särskilt många sov timmar blev det inte. Värre saker har väl skett. Lillie blev nöjd och såret ser okej ut i dag med så det får vara mödan värt. Att ha sår den här tiden på året i trettiograders värme ställer till det lite. Gulliga Lillie vill inget annat än att bada och det är ungefär det enda hon inte får göra just nu. I ren desperation vek hon ner kroppen i en av bevattningsbaljorna. Man kan inte säga annat än att hon är både påhittig och har passion för vatten.

Det fortfarande galet och underbart varmt. Fjärde dagen nu. Det uppskattas väl inte av alla med temperaturer runt trettio grader förstås och det gör det svårt att träna hundarna mitt på dagen. Imorgon ska svalare luft komma in igen. Och mer vind. Underbart är kort. Men det passar utomordentligt bra då ett nytt sommarläger startar då. Lägret är på mer avancerad nivå och hundarna(och förarna) ska drillas i diverse dirigeringsträning och annat har jag planerat. Så svalkan är välkommen. Förmodligen nödvändig med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen