Hope & Dreams

Kvällsrastningen i snögloppet blev något kaotisk. Snön i sig var eländig nog tycker jag. Den elfte april vill jag ha vår och inte snö. Jag tror sädesärlan som vickade fram på den snötäckta gräsmattan kände detsamma. Lyra som är på väg in höglöp hittade ett ben och bestämde sig för att gå hem från rastningen. Lakrits var som fastgjuten i en av hennes tidigare kissfläckar. Jag försökte lokalisera övriga hanhundar och pocketcockern fick fart på en fasantupp. Samtidigt. Alla kom in genomblöta men välbehållna efter en en stund. Jag förmodar att jag borde vara glad men känner mig mest irriterad. Tikars höglöpsperioder är inte den roligaste tiden tillsammans med en hundflock och nu har vi fyra sådana att gå igenom den närmste tiden. Faktiskt en aning jobbigt hur självvald situationen än är. 

Vi har lite tankar om en cockerparning i stundande höglöp med. En cockerkull på Kopparhult skulle sitta fint. Fast jag vågar knappt nämna det eftersom jag inte hyser någon större förhoppning om att Lyra kommer tycka det är någon god ide alls. Hur söta hennes valpar än skulle bli så har hon hittills verkat tycka valpar är väldigt överskattade. Vi får se vad hennes planer är det här löpet. Kanske känner hon att tiden trots allt håller på att rinna ut så hon kan tänka sig en kull? Cockerdrottningen är ganska oförutsägbar så det är nog bara för oss att vänta och se. Som vanligt flirtar hon vilt med den gule labradoren. hennes val av hanhund står lika klart varje löp. Förmodligen skulle det bli fantastiska blandrasvalpar men det ligger inte direkt i linje med våra avelsmål. Kan inte Lyra tänka sig en cockerhane så blir det inga valpar alls. Om inte pocketcockern skulle arta sig väl i framtiden och ta sig igenom hälsotester och arbetstester med godkänt resultat förstås. Men då måste nog evighetsvalpen lära sig att inte slänga  sig på rygg framför andra hundar först med för annars blir det nog svårt att få till en parning och några valpar. Det här med hundavel har visat sig vara ganska komplicerat tycker jag.

Medan vi avvaktar cockrarnas inställning till parning och valpar fick vi njuta av bedårande lilla My så var på besök igår.  Hon heter Searover Lizz My Melody i stamtavlan och är systerdotter till Lakrits. Ett nytt litet framtidshopp som vi deläger med kompisen Tina.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen