I början

Kan det möjligen varit årets hittills mörkaste dag idag? Det kan inte ha varit långt ifrån i alla fall för idag fick man verkligen leta efter dagsljuset. Jag börjar nästan glömma bort hur solen ser ut nu. Däremot har jag väldigt bra koll på lerans alla grå och bruna nyanser. Jag gillar jordfärger, de murriga tonerna är neutrala och vilsamma för ögonen. Men de blir inte sämre av lite solljus. 

Jag var ute med den svarta unghunden i regnet idag igen. En egen runda med inslag av både träning och lek. Eller är det inte rent av samma sak? Vi gick några linjer igen, med stående vit apport i slutet. Vi tränade stoppsignalen med positiv förstärkning på lite avstånd också och letade gömd boll. Den svarta och jag har roligt ihop och jag tycker om henne. Jag tror dessutom det är ömsesidigt. Vi är i det stadiet nu som infinner sig sådär i början av ny relation med någon man tycker mycket om. Den där nyfikna upptäckande inledningen när man ännu inte funnit några fel och brister hos varandra att börja skava på utan allt är nytt och oförstört. Ett än så länge rosenrött skimmer. Det är helt klart en fin tid den här inledningsfasen och jag ska försöka få den att vara länge. Ta vara på den och undvika att granska kritiskt och leta fel. Med tiden kommer relationen att ändra karaktär såklart och jag kommer att hitta sådant som skaver hos min hund men vi kommer också bli tryggare med varandra, när vi lärt känna varandras fel och brister och accepterat dem. Vi kommer att bli som ler och långhalm, ett team att lita på. Samma känsla kommer så småningom att infinna sig som den jag har tillsammans med den gule och Mer. Den samhörigheten kommer med tiden och låter sig inte skyndas på.

Pocketcockern och jag har passerat den där inledande fasen , kämpat oss igenom en rätt trist period, kommit ut på andra sidan och försöker nu hitta tillbaka tillvarandra. Skämt åsido, alla relationer har sina toppar och dalar. Rotas och min är någonstans mitt emellan just nu, ganska utplanad men på klart uppåtgående känner jag. Det är helt i sin ordning. Det med.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen