I have faith

Julmusik i slottet ikväll. Jag tröttnar fort. Eller så är stämning inte den rätta nu när snön försvann och dimman ligger tät. Mycket av stämning och känsla ligger i vädret har jag märkt. Semesterfeelingen kommer med högsommarvärme och inte med lediga dagar och julstämningen kommer med snön eller möjligen i doften som blir när jag skalar en clementin från Marocko. Förtvivlat försöker jag finna och greppa den julkänslan som fanns när jag var yngre men den dyker sällan upp nu. Det gör inte snön heller, kanske hänger det ihop?

Den gule labradoren har fått en kort repetitionsträning i närsökets ädla konst idag. Ett evighetsjobb för mig och den gule som jag sagt förut men för tillfället känner jag mig hoppfull. Han kan när han är koncentrerad. Återstår för mig att se till att han är koncentrerad. Lättar sagt än gjort ibland men jag känner honom väl nu så misslyckas jag med det hänger det mest på att jag slarvar. Watch your dog! som en klok tränare sa en gång. Det är verkligen det jag behöver göra. Ha koll på honom, vara närvarande och låta honom andas efter stoppsignalen. Och så vinden med, den måste jag ha koll på. Inte glömma vinden. Någonsin. Det kan eventuellt vara det allra svåraste för mig.

Jag tog mina två bruna cockrar med på en runda i hyggeskanter och gles ungskog innan den gules korta träningspass. Förhoppningen var att hitta en morkulla eller två men där gick vi bet. Däremot hittade Rota en död domherre som hon apporterade spontant med ett stadigt tag om den lilla fågelkroppen. ”Bättre en fågel i munnen en tio i skogen” tänkte hon nog och det var väl rätt, delvis, med tanke på att vi inte fann några morkullor. Men hennes minne verkade fullt av intryck och intresse sedan morkullestöten häromdagen för jösses så energiskt hon sökte. Jag gillar min lilla cocker och hyser nu för tiden stor tilltro till att hon kan bli en riktigt bra jakthund. Efter spontanapporteringen av domherren och dagens träning känns också min tilltro till kommande provstarter allt större och allt mer realistisk. I have faith! Någon morkulleträff idag blev det då inte men en trevlig träningsrunda i nästan solsken innan jobbet fick vi. Och sorgligt nog en söt ung domherre att begrava i mossan i skogen.

 

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen