It takes two to tango

Jag sitter på altanen och skriver igen i den magiskt frodiga sommarkvällen. Det doftar ljuvligt från grillen, en laxsida grillas tillsammans med citron, örter och lika delar inköpta och egenodlade grönsaker. Ett gäng bålgetingar har hittat ett hål i insektskyddsnätet under taknocken och tycks ha flyttat in. De är stora och långsamma och verkar rätt fredliga. Fast jag undrar hur det skall gå med både dem och snickarna när de ska byta fasad och fönster på väggen där getingarna byggt nytt?

Det har varit ganska tyst om Flow den senaste tiden. Delvis för att jag tagit en paus i träningen med henne men också för att det för stunden faktiskt inte sker några direkta framsteg och stiltje är inte så roligt att skriva om. Vi inväntar mental mognad. Under tiden vi gör det pendlar vi fortsatt emellan höga toppar och djupa dalar och är inte hela tiden på samma våglängd om jag säger så. It takes two to tango som bekant. En som för och en som följer, helst engagerat dessutom. Så är det inte i mitt och Flows fall, vi för båda två känns det som, åt varsitt håll och ingen följer den andra av fri vilja direkt. Så det blir dåligt med tango för närvarande. Korta stunder finner vi varandra trots allt och de ögonblicken försöker jag ta till mig och luta mig mot för att hålla näsan över ytan. Livet är fullt av utmaningar av allehanda slag.

Vi har tränat labradorgrabbarna en stund idag med. Jag är så rysligt motiverad just nu och tycker det är vansinnigt roligt att jobba med Bäst. Jag tror Bäst tycker det är minst lika kul. Fast slottsherren var inte lika nöjd idag. Skitövningar tror jag han tänkte när Lakrits och han inte riktigt fick till flytet och jag samtidigt var smått euforisk av träningen. Det är inte alltid man känner lika. För säkerhetsskull delade vi på oss efter ett tag. Så slottsherren kunde träna vidare i lugn och ro och bättra på sitt humör medan jag och Bäst fortsatte med högerslag med störning. Det blir ju liksom bättre när alla blir nöjda, var och en på sitt sätt.

Vi har prövat oss på att könsbestämma kaniner idag med. Vi försöker förekomma kaninproduktion och styra takten på den. Vilket visade sig inte vara det lättaste när det gäller de mindre ungarna. Mot slutet var det mer eller mindre rena gissningsleken. Hona eller hane? Eller kan de rent av vara tvåkönade? Jag har haft mängder med kaniner tidigare i livet och kan inte minnas att det här med könsbestämning varit så knepigt förut. Vi tror vi har fått det rätt nu i alla fall. Om inte annat lär ju framtiden visa det. Om det plötsligt kryllar av småkaniner så hade vi helt enkelt fel.

Midsommardagen har varit väldigt fin, även vädermässigt och alldeles lagom varm för hundar och träning. Och grävning. Så nu är perennrabatten till fjärilarna färdiggrävd, återstår bara perennerna. Kanske åker vi en sväng imorgon och kikar eller så väntar jag till efter helgen och marknaden som kommer på onsdag. Om jag har tålamod nog vill säga.

1 reaktion på ”It takes two to tango”

  1. Känner igen det där med att det ibland kan vara bäst att dela på sig, för husfridens skulle 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen