Jag har en jobby

Hur kan någon så söt vara så jobbig undrar jag och tittar ner på valpen som sitter med en tygbit i mungipan och ser totalt oskyldig ut. Naturen är väl ändå helt förträffligt ordnad. Näst intill omöjligt att vara arg på något så gulligt och självklart blir jag nästan löjligt överseende med hennes hyss. Men det är tag i den här valpen så jag får passa mig, annars kommer hon förmodligen göra anspråk på drottningtronen inom kort, eller bygga en egen tron att härska ifrån om det blir nödvändigt. Inget av det är önskvärt. Lilla Till framstår som en mild sunnanvind bredvid sin yngre halvsyster. Syskonlika är de för all del men ännu mer syskonolika skulle jag vilja påstå. Med varje valp följer något nytt att lära, nya egenheter att iaktta och fler funderingar att grubbla över. Hela tiden i rörelse. Sär är livet med en hundflock tänker jag. Alltid i rörelse.

Det är svart som natten utanför fast det är morgon. Där vårt slott är beläget finns inte en gatlykta så långt ögat når och inte heller ser vi det lysa hemtrevligt hos några grannar för de bir runt hörnet från oss sett men någon kilometer bort på andra sida skymtar en utelampa från gården där. Stilla och tys möter jag dagen och det milda vädret när ytterdörren slips upp mot mörkret och jag hasar ut i fr stora tofflor tillsammans med valen som skuttar lätt och ledigt ut över grusgången. Det prasslar stilla i löven som hänger kvar på trädet och vi hoppar högt när en dovhjort brölar i mörkret alldeles nära oss. Inne sätter jag på tekokaren och känner tröttheten välla över mig när valpen väljer att göra sina behov på golvet i rummet intill fast att i precis varit ute. Hon har så mycket att stå i ibland den lilla så hon glömmer bort. och det är klart, vem har ro att gå på toaletten med en dovhjort brölande i det kompakta mörkret bredvid. Jag torkar upp och lovar mig själv för jag vet inte vilken gång i ordningen att jag inte ska ha någon valp på länge efter den här. Valpen lägger sig tillrätta på golvet och jag knappar i gång datorn och låter bokstävernas sippra fram under mina fingrar. Våren planeras. Framförhållning. Kursdatum ska bokas och justeras, nya kurser ska presenteras och läggas ut och mitt i det fylls mellanrummen av kalkyler och funderingar över tiden och arbetsliv, fritid och egna hundras träning. Jobb eller hobby är frågan men jag låter den vara frågan vara obesvarad för allt flyter samman till det som är mitt liv. En jobby. Så som jag vill ha det. Drömmen om ett kulturbageri hägrar dock fortsatt på avstånd någonstans i bakgrunden men bleknar rätt ordentligt vid tanken på allt arbete det kräver, och då är det inte själva bakandet jag tänker på utan mer det administrativa med livsmedelskontroller och väl ifyllda personalliggare och annat som är nödvändigt men ligger allt för långt bort från det kreativa. Nåväl, nu är det fokus på hundföretagandet och kursverksamheten och upplägget där. Några nyheter på kursfronten blir det i vår men inget revolutionerande direkt. Utrymmet för nya kursstarter är faktiskt rätt begränsat för de coachinggrupperna som är igång fortsätter också under våren. Jag tycker de kursupplägget har fungerat bra och jag funderar som bäst på hur grupperna kan utvecklas och förfinas. För det går såklart att göra det ännu bättre. Tydligare kanske. Vi får se. Det får bli en liten utvärdering när jag kommit längre med det projektet. En annan viktigt del i vårens planering är tidsaspekten. Den att ta hänsyn till så jag inte glömmer att aktivt planera i tid för träning av de egna hundarna. Med tre unga hundar kan jag inte lämna det åt slumpen eller tillåta mig att bara vara luststyrd. Den träningen kräver för all del ingen uppoffring från min sida för det ligger enbart på det roliga kontot att träna de egna hundarna men däremot kräver det tid som behöver bokas upp för luckor riskerar annars att fyllas på med annat. Det måste in i schemat för att få struktur och för att det ska bli av. Jag markerar de träningstiderna med rött i kalendern för att markera att det varken är förhandlingsbart eller ombokningsbart. Jag knappar vidare bland kursuppläggen, dubbelkollar datum, och lägger ut på hemsidan men lär behöva dubbelkolla flera gånger till innan jag öppnar för anmälan för felmarginalen är stor och datum och månader hoppar tillslut framför mina ögon. Men. Med reservation för en del felskrivningar och ändringar ska väl vårens kurser finnas på hemsidan innan dagen är slut tänker jag. (dock inte öppna för anmälan än på ett tag)

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen