Lass och följsamheten

Tiden går fort och Lass fyller ett år. Hurra! Hennes första år har varit händelserikt men ändå lugnt. Eftersom hon är en jaktavlad cocker spaniel är tempot och intensiteten hög mest hela tiden men vi har klarat oss helt från skador och veterinärbesök vilket ändå gjort hennes första år någorlunda stillsamt. Allt är relativt som sagt. Då hon är en trygg individ har också det vardagliga som att bli lämnad ensam hemma, sova på nätterna, vara tyst och lugn i bilen och sådana saker gått lätt och smidigt med henne. Baksidan med det har varit att det varit mer krävande ”hitta henne”, eller rättare sagt det som ska vara vårt ”vi” och få till kommunikationen bra. Av samma anledning som att hon varit trygg med att bli lämnad ensam och allt det där har det också varit lite svårt åt andra hållet. Hon har varit och är stark i sig själv och tycker att hon klarar det mesta bra. Utan mig. En rejäl portion jaktlust har hon med, fattas väl bara annat, vilket gjort att jag haft fullt upp att hänga med i svängarna. Jag har fått kämpa en del för ”få till oss” och vilja samma saker samtidigt. Den lotten ligger på mig. Kämpar med det gör jag till viss del fortfarande men det går betydligt smidigare nu

Man kan säga att träningen under hennes första år har koncentrerats på följsamhet. Att få henne att vilja och välja att umgås med mig och förstå att det roliga händer när vi är tillsammans. Vi har haft lite delade meningar om det men det har rättat till sig ordentligt de senaste månaderna. I följsamhets träningen har också impulskontroll och stadga ingått. Jag har lagt krutet helt och hållet där för jag vet att jag måste ha en bra grund och full kontroll där innan jag sätter henne i situationer där hennes jaktlust väcks. Det är inte svårt att förstå att hon skulle kunna gå ifrån mig helt om jag inte har kontroll på det först. Fast ag har fått tänka ig för lite med, så jag inte glömmer de roliga delarna, inge relation blir direkt givande om man uppföra sig och vara inramad och återhållsam hela tiden. Så vi släpper loss lite med nu. Tillsammans.

Nu vi ska vi fira ettårsdagen och lördagskvällen med några läckra tuggben och en skål.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen