Lite smuts under naglarna

Med en viss avundsjuka konstaterar jag att rätt många har haft sol i vårt avlånga land idag. Men inte här i Västsverige, här hägrade det mulna idag med och duggregnet hängde i luften. Utan att droppa ner vilket jag var glad över. För det är blött så det räcker i alla fall och det skvätter både vatten och lera om mig och hundarna vart helst vi går.

Jag inser att jag nog måste ge några av hundarna ett julbad. Särskilt lilla Rota för hon har en tendens all lägga sig på rygg i leran för de andra hundarna och ibland hamnar hon på rygg när någon av de lite större lyckas springa i kull henne i bara farten. hon är inte heller sen med att klafsa i diken och gräva i leran om det ges möjlighet. Hon är inte heller typen av hund som väljer omväger runt vattenpölar eller tycker att det är obehagligt när det skvätter. Hon springer rakt igenom. Nu ser hon ut därefter med. Bak i hennes korta byxor sitter intorkad lera i klumpar i pälsen och så kan hon definitivt inte ha det.  Lte skit under naglarna är väl inga bekymmer men nu har det gått för långt. Imorgon blir det till att ta fram badbaljan och stoppa i den lilla pocketcockern för en schamponering, om hon inte rent av får plats i handfatet?

Snart är det dags för lucka sexton i tekalendern. Frostblomma heter dagens te och det består av en blandning av vitt och grönt te. Det kan nog passa mig skulle jag tro. Jag ska dricka teet till några korta filmer från olika års IGL championship som jag hittat på youtube. För lika delar avkoppling och inspirationen i decembermörkret. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen