Mångfald istället för enfald

Min plan med att träna korta markeringar i högt gräs lär spricka redan imorgon för nu ikväll tröskas havren på fälten utanför. Nytröskade fält gör att jag omedelbart vill ta ett knippe dummy och lägga ut låååånga utmanade linjer på marker där vi inte tränat eller sprungit sedan sådden. Möjligheterna till långa dirigeringar känns oändliga nu och några veckor framöver så jag vill verkligen passa på. Det gjorde jag förresten redan i morse på promenaden då det visade sig vara tröskat på några andra fält där vi passerade. Jag hade bara en boll med till tre hundar eftersom planen var att träna korta markeringar i gräs en i taget så det blev lite begränsat med dirigeringträning men en linje blev det i alla fall innan vi gick vidare för markeringsträningen. Jag hade däremot med två hundbajspåsar och det visade sig vara bra för i skogen på hemvägen hade det fullkomligt exploderat av gula kantarellerna. Vi har egentligen redan mycket svamp förvälld och packad i påsar i frysen men hamstern i mig vaknade till igen och plockandet gick inte att motstå. Påsarna fylldes till bredden och ändå lämnade jag en hel del svamp kvar till någon annan hugad kantarellspekulant. Det måste vara någon sorts kantarellrekord i år.

På kvällen efter en annan avslutad privatträning kom en go goldenvalp för träning tillsammans med husse och matte. Valpar är alltid goa och goldenvalpar ligger mig lite extra varmt om hjärtat. Den här hade hunnit bli lite lång och ranglig, nu sex månader gammal, och jag undrar om de inte är som allra charmigast då? Som av en plötslig tillfällighet  dök det upp en artikel om golden från Gundog Journal på datorn idag. Det var kanske inte precis något nytt i artikeln och inget särskilt egentligen men jag gillade den och jag gillade påminnelsen jag fick om att jag verkligen uppskattar att träna och jobba med olika raser och individer, deras egenheter och olikheter.

” Working hard for something we dont care about is called stress, working hard for something we love is called passion” – Simon Sinek

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen