Med fokus på rätt saker

Vi har haft en fin dag i leran. Inga mer oönskade besök men desto fler önskade. Ett av elitgängen har varit här på träning och vi hade otroligt nog en fantastisk tur med vädret, förutom att vi hade trevligt på flera andra sätt med. Ösregn och snöglopp mest hela dagen men mellan klockan tolv och fjorton och trettio när vi tränade som bäst höll det upp. Tack för det! Träningen blev bra, klurig och utmanande och jag uppskattar framförallt känslan av att det är högt i tak och de givande diskussionerna vi kan ha om det som händer under dagen. Allt går som vanligt inte klockrent och det är väl egentligen tur för om det gjort det hade det inte blivit varken mycket till träning eller utmaning. Efteråt värmer vi oss med fika, varma frallor och fler diskussioner. Jag gillar verkligen dessa lördagar. Att träna hund är en ständigt pågående resa, tillsammans med likasinnade blir den ännu roligare och mer utvecklande.

”We travel, some of us forever, to seek other states, other lives, other souls”
Anais Nin

Det är mycket med jordiska. Det är verkligen det tänker jag. Mycket att fundera över och mycket att ta ställning till. Många beslut ska fattas, en del enklare än andra. Jag tog ett beslut för ett tag sedan, ett ganska stort beslut men ändå enkelt. Jag gjorde slut med facebook. Nästan i alla fall. Konton finns kvar och koppling från instagram till Kopparhults facebooksida ligger kvar så inläggen på instagram syns även där. Jag kände att jag kommit till en punkt där facebook tog för mycket energi från annat. Jag kanske inte lade så mycket tid på att vara där egentligen, fast om jag räknar ihop alla minuter så blir det säkert en inte helt oansenlig mängd, och varje gång jag klickade in var det alltid något inlägg eller någon annons som fick mig att bli splittrad och att tappa fokus. Till vilken nytta tänker jag? Jag har viktigare saker att lägga tid och fokus på. Ett bra närsök bland annat. Nu lever jag istället i en värld där jag högst troligt är lyckligt omedveten om vad som händer i facebooks värld. Jag behöver inte bry mig om ovidkommande diskussioner och vilka jag har missat att gratulera när de fyller år och sådana saker. Jag missar säkerligen en hel del intressant och kanske rent av viktigt med men livet verkar fungera alldeles utmärkt bra ändå. Eftersom jag är den typen som lätt hamnar i någon sorts beroende var jag tvungen att lura mig själv ordentligt för att komma ifrån facebook. Jag bytte lösenord till ett nytt superkrångligt utan att skriva upp det och loggade ut från datorerna och mobilen. Dessutom med en extra sexsiffrig kod som extra säkerhet. Som jag inte skrev upp den heller. Så nu kan jag inte logga in igen. Smart! Men det är väl märkligt att man ska behöva ta till sådana för knep för att få stopp på sig själv.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen