Med känsla för stil

Idag var det grått och småregnigt på morgonen, och sådär tyst som det blir när sommaren går mot sitt slut och hösten tar över. Jag njöt av den lugna morgonen en stund tills jag insåg att den var ovanligt lugn och framförallt tyst. Förklaringen till det förstod jag snart då jag hittade den påhittiga labradorvalpen ute i butiksdelen av huset där hon serverat sig själv en påse med torkad svensk kvalitetsoxlunga. Påsen låg hon förnöjt och åt ur på högen med svensktillverkade ullfällar från CC wool. Valpen har ett stort mod och en fin nyfikenhet kopplad till en särskild känsla för kvalitet märker jag. Det är helt säkert fina egenskaper som kan komma väl till pass i framtida arbete även om det kommer att kosta mig en del längs vägen.

Vi ska gå ut i regnet nu valpen och jag, efter att jag knappat hem nya varor till butiken, ta en liten mullerunda tillsammans och göra några små lekfulla valpövningar. Vi känner lite försiktigt på visselsignalerna med, pausar och letar lite godis mellan varven. Sedan ska de två bruna få ta ett varv runt åkern och ”dogga” hem lite fasaner från den havren som inte tröskats än och jag ska göra de sista förberedelserna inför dagens bprovsträning. En bra dag i regnet tänker jag. 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen