Med vardagen i antågande

Snart blir det vardag i slottet igen. En trivsam och skön sådan tänker jag. Full fart lär det bli med för ungefär samtidigt som kursterminen drar igång startar också fågeljaktsäsongen med allt vad det innebär för oss. Mycket roligt att se fram emot med andra ord men som vanligt vill jag ha mer av sommaren först, mycket mer, jag tycks aldrig får nog av sol, värmande temperaturer och långa ljusa dagar. Det finns en ände på det med förstås, när hösten kommer är det okej det med. Bara inte än.

På grund av höstens jakter blir kursutbudet här inte like generöst som under våren och sommaren men en hel del blir det i alla fall. ( det mesta är redan fullbokat men det finns lite ströplatser här och var). I mitten av november startar vi också några kurser för ”unga hundar” och ”hundar på väg” enligt ett nytt koncept som vi hoppas ska landa bra. Läs gärna mer om upplägget och kurserna på kurssidan, scrolla längst ner så hittar du de nya kurserna som startar senare i höst. Och är du intresserad av privatcoachning klickar du på knappen ”privatträning” på kurssidan för att komma till kalendern och se vilka lediga tider som finns tillgängliga.

Så får jag slå ett slag för vår Övningsbank med, övningsbanken fungerar som en träningsportal med ett medlemskap som löper över ett år. Om vill du träna själv hemma och få tips på övningar och träningstankar så finner du en hel del i den. Nya inläggs ut löpande under året(med undantag för sommaren).

Vår lilla butik har fyllts på med mer material för retriever och spanielträning också, lite fina saker och härliga ulltäcken. Särskilt ulltäcken är jag extra glad för. Sedan en tid samarbetar vi med Rebecca S och säljer hennes dubbelsydda ulltäcken till retriever i vår butik. Svensktillverkat, lokalproducerat och all sömnad sker av Rebecca själv. Kan det blir bättre? Täckena är oslagbara! Passformen är utmärkt, ullen mjuk och fin och de täcker i stort sett hela hunden. Vi har valt täcken i härliga ”höstiga” färger. Praktiska är de med. Söker du ett lite enklare ulltäcke i vadmal har vi en hel del kvar i butiken av dem vi tillverkat själva, främst i storlekar som passar spaniels och mindre hundar. Ull är det tveklöst bästa materialet för arbetande hundar. För andra hundar med förstås. Du kan också köpa/beställa överdrag till hundens biabädd i samma härliga ull i olika färgkombinationer om du vill.

Tankar och nya idéer om fortsatt utveckling av både kurser, träning av hundarna, övningsbanken och butiken finns det gott om. Ett ständigt pågående projekt och en aldrig sinande ström av inspiration och utvecklingslust tycks det finnas. Men ibland är det också bra att bara gräva försiktigt lite mer där man redan står, att ha det precis som det är kan vara gott nog och ledordet framöver får nog bli ”förvalta”.

Väl mött på Kopparhult i höst!

 

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen