Midsommar är redan förbi…

Jag stiger ut till fasantuppen och kaninen som sitter på altanen och trettio millimeter regn i regnmätaren. Trettio millimeter till de tjugo vi redan fått. Nöjt konstaterar jag att naturen fått en rejäl rotblöta alldeles i rätt tid. Med andra ord får det gärna sluta regna nu och högsommaren med sol och värme får gärna komma tillbaka. Märkligt nog är det precis vad smhi förespråkar ska ske. Jag hoppas de har rätt och ser fram emot solen som ska återvända imorgon.

Vi har haft en fin midsommarhelg och allt välbehövlig regn som kommit valde tacksamt nog att komma efter avslutade träningspass och på nätterna så vi har klarat oss torrskodda genom hela helgen. Det har varit ovanligt mycket träning på bortaplan för våra retrievers i helgen tillsammans med på nya och gamla vänner i spännande terräng. Det har varit roligt och utmanande och träningen har vissa stunder gått pissdåligt och andra gånger bättre. Det har gett mig en del att tänka över som vanligt. Att fundera och analysera över målbilder och hur jag ska träna vidare och så. Men jag passar mig för att analysera för mycket, bara lite lagom på ytan så jag inte gräver ner mig. Det tror jag nämligen kan vara ett av mina bekymmer, det att jag tänker lite för mycket ibland och låter ”tänket” ligga kvar och dra energi från viktigare saker. Som vanligt behöver jag jobba på fokus och koncentration. I övrigt finns det också precis som vanligt massor som behöver tränas och repeteras. I det oändlig känns det som emellanåt. Fast det borde ju inte direkt överraska eftersom jag väldigt väl vet att träning är färskvara oavsett område.

 

 

Nu tar en ny vecka vid och flera roliga kurser väntar. Sommaren är i sitt esse trots coronaviruset och dagarna rullar på. En del saker börjar bli lite mer normala trots viruset. Det gör bland annat att frakterna från England fungerar hyfsat nu så jag har kunnat beställa nya ”badrockar” från Ruff & Tumble och vår webbshop har öppnats igen. Den kommer att fyllas på mer allt eftersom. Det går såklart bra att handla på plats när man är här på kurs också för den som vill det. 

Nu blickar pigga hundögon på mig efter en sval natts sömn. Pigga på äventyr tittar de längtansfullt på mig och tycks undra om det blir någon rolig utflykt idag med. Det blir det troligen inte så här en vanlig arbetsdag men minst en trevlig runda på hemmaplan lär det bli. I första hand är det cockrarnas tur idag då de har fått stå tillbaka till förmån för retrieverträningen i helgen. Surt sa bruna Mer som tycker han apporterar minst lika bra som en retriever och gärna hade varit med på träningarna han också. Han har rätt i det och han hade säkerligen löst uppgifterna alldeles utmärkt men hans matte behöver koncentrera sig på en hund i taget emellanåt. Jag ska försöka gottgöra den åsidosatta besvikna spanieln med ett gäng apporter idag. Lilla Rota, den yngsta spanieln, har nog varit rätt nöjd med att bara hänga på och så fick hon en ny kompis i labradorvalpen Speedy att bränna lite energi och leklust på. Precis jämnstora var de, tremånaders Speedy och ettåriga Rota så leken blev riktigt fin och lagom med minimal skaderisk för den yngsta valpen. Bra för alla inblandade med andra ord.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen