Moment of flow

Storm och fullmåne samtidigt visade sig vara sämst tänkbara väderkombinationen för en god natt sömn. Men vi slumrade oss igenom natten i alla fall, till synes nöjda med den sömnen som blev. Unga Lad nattvandrade lite mer än önskat igen men det var nog inte så konstigt med tanke på omständigheterna. Slottsherren håller envist fast vid att den unga cockern fortfarande ska sova på övervåningen intill hans säng därför märks just Lads nattvandrande lite extra. Särskilt när övervåningen redan badade i ljuset av månens sken och omsomningsförmågan var satt ur balans. Det var ändå rätt magiskt med kombinationen av månskenet och kraften i stormen. Sova djupt kan vi göra en lugnare natt.

Blåsten var fortfarande ihärdig när jag påbörjade dagens rastningar och uteaktiviteter med hundarna vi tog oss till den innersta skogen där lugnet rådde på grisbökade stigar vi valde medan dagen ljusnade. Ute på fälten igen kom vinden åt, en riktigt narig nordvästlig vind som letade sig in överallt. Den hindrade oss ändå inte från en stunds träning i en lämplig hagmark. Ett träningspass mitt i promenaden sätter lite guldkant på både min och hundarnas tillvaro och även om det inte blev många apporter var till de tre hundarna som var med så blir även korta träningspass många sammanlagda minuter i slutänden. Till cockrarna valde jag sedan en sväng mossen, där kom inte heller vinden åt på samma sätt. Lad tryckte upp ett rådjur när han sprang fritt i mossen, stannade direkt i ”stöten” och stod sedan stadig och kikade. Just då var jag särskilt glad att jag hade några godbitar i jackfickan så jag kunde ge honom en extra belöning. Han hade alldeles säkert varit nöjd med en klapp och ett ”bra” men det kändes bra för mig att få förstärka det riktiga valet. Sedan gick vi vidare utan fler rådjursträffar den här gången. Till den sena eftermiddagens sista rastning hade vinden bedarrat och det var märkbart lugnt och stilla ute. Med det frostiga gräset frasande under fötterna gick jag med hundarna i kanten på fältet där de roade sig med fria aktiviteter. Några lekte, andra sprang och någon annan grävde efter sork i den frusna marken. Det finns olika sätt att roa sig på även när man är hund och roa sig måste man ju få göra mellan varven av allvar. Men bara i lagom dos enligt Lyra dock. Om någon skulle råka roa sig alltför livligt i leken sätter Lyra på sig polismössan och rycker ut md stoppflaggan i högsta beredskap. Kul får man ha men om någon är in närheten av att passera det hon anser måttligt och lagom sätter hon stopp. Och visst slutar de direkt, den för mig osynliga polismössan och stoppflaggan har avsedd effekt och leken antar genast lugnare former. Kanske är det en polismössa jag borde skaffa mig tänker jag, för att bättre på min auktoritet några grader. 

Den här veckan har jag mycket skrivjobb att ta tag i. Skrivjobb som jag tycker är både roligt och givande men som vanligt när solen strålar utanför har jag svårt att foga mig. När den bleka januarisolen lyser som bäst står den också så lågt att den lyser rakt in i slottet längs med golven, dörrposter och golvlister och då blir kontorsarbete i hemmet knappt genomförbart. Det drar rejält i den inte alltför starka städgenen och med tydlig kraft flyttas mitt fokus och flowet i skrivandet mot dammsugaren och städtrasorna. Det blir nödvändigt med en städutryckning den stunden jag inte är ute med hundarna. Så just nu är jag glad att vi har en period av mörka kvällar kvar så jag kan få ro att sitta ner och skriva klart. Med flow.

”FLOW is a state of concentration so focused that it amount to total absorption in an activity”

Rulla till toppen