Ombytta roller

Maj fortsätter stråla mot oss med sol, ljumma vindar och sommarvärme. Vid kusten blommar häggen och här hemma är knopparna strax på väg att spricka ut. Hänryckningstid är här igen. Jag hänrycks såklart, som varje år vid den här tiden trots att den här tiden numer också bär med sig tunga minnen. Men visst är det väl så att även ledsamheter bärs lättare i sol? Vi har varit vid kusten idag mitt bland den väldoftande häggen, fast inte precis i havskanten utan en liten smula inåt land uppför en backe till en skog, några ängar och dalgångar fyllda med blommande hägg och körsbärsträd. En lite annorlunda dag för oss för i stället för att hålla kurs var det vår tur att vara deltagare. På spanielkurs den här gången för den erfarna danska spanieltränaren Lars Meincke. Spanielträning är fortfarande relativt nytt för oss så det var med stort intresse och spänd förväntan vi tog del av Lars kunskap och goda råd kring träningen.

Den här dagen fyllde på våra pluskonton rejält så vi är verkligen korvstoppade nu. Med information. Fyllda till bredden med inspiration och bra tankar om träning och inlärning. Att gå på kurs överväldigar en ofta med just tankar, bekräftelse på tidigare inhämtad kunskap kryddad med nya sanningar och infallsvinklar. Bland annat blir man väldigt medveten om sina egna brister och att man tar för stora steg för fort i grundträningen fast man ändå tycker man skyndar långsamt och tar ett steg i taget. Ett för stort steg som regel dessvärre. Vid varje sådant här tillfälle väcks också den helt bestämda tanken om att man absolut och nödvändigtvis behöver en ny valp att träna. En att göra allt rätt från början med. Ha. För hur man än bär sig åt så tycks man alltid ha missat hälften av de rätt man borde gjort. Men. Med en ny valp följer nya fel och lärdomar så bättre är väl att först ta tag i träningen av de hundarna man redan har och försöka vända de fel som eventuellt begåtts till rätt. Ett intressant och lärorikt projekt i sig faktiskt. Det är ju bra att det finns förbättringspotential med tänker jag, något att jobba med. Dessutom fick vi riktigt bra verktyg med oss idag när Lars frikostigt och noggrant gick på djupet med det teoretiska delen kring grundträningen och hundars inlärning i allmänhet. Väldigt bra var det och jag är sjukt motiverad nu. Till både spaniel och retrieverträning. Det är ju som bekant det där med tiden bara. Hur jag ska få den att räcka till. Jag måste gör något där. Frågan är bara vad? Men jag vet i alla fall bestämt att det inte kommer hjälpa det minsta att köpa en valp till. Jämmer.

Ps Tack JIS för en mycket trevligt anordnad kursdag Ds

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6031
Rulla till toppen