På tork och sammanfattning

Vissa perioder på året uppskattar jag mina bekväma och hållbara stövlar från Arxus mer än vanligt. Just nu till exempel. Skogen flödar av vatten och fälten av lera. Stövlarna håller mig torr och varm och de är så bekväma att jag utan vidare promenerar långa sträckor med dem varje dag. Lite annat än minnet av friluftsdagarna i skolan med glappande hårda gummistövlar och svidande skavsår på hälarna bara några timmar in på dagen. Meteorologen på radion i morse lovade att veckans väder skulle ge en rejäl påspädning av grundvattennivån i Västsverige, så stövlarna lär få fortsätta bekänna färg. Det kanske är bra i och för sig, både för stövlarna och grundvattnet, men vi har redan alldeles tillräckligt med vatten här tycker jag. Om inte för mycket till och med. På förmiddagen när jag skulle ta en sväng till toaletten efter bokföringen trampade jag i en rejäl vattenpöl. På badrumsgolvet. Det är inget ställe man uppskattar vattenpölar på även om det i och för sig är bästa utrymmet inomhus för eventuella sådana. Felsökningen fick börja och efter lite letande här och var efter läckage hittade jag vattenläckan på utgående varmvattensrör från beredaren. Varmt vatten rann fint längs röret och vidare ner över golvet. Inte önskvärt alls så det fick bli ett samtal till slottsherren för lite rådgivning och sedan till den lokala rörfirman för att få hjälp med lagningen. I bara farten fick jag sanerat badrumsgolvet och den lilla städskrubben under varmvattensberedaren och några stora tjocka spindlar är numera dessvärre bostadslösa. Rörmokaren kom redan efter lunch och bytte röret som sprungit läck. Det är värdefullt att ha en lokal rörforma som kan komma med kort varsel. Det kommer säkert att kosta en del denna gången med, för det gör det med hantverkare, men det är faktiskt värt varenda krona att få ordning på läckande rör och annat trassel.

Lilla Flow är inne i köket på tork och sammanfattning nu, efter dagens träningspass. Tork var nödvändigt och sammanfattningen tror jag är bra både för henne och mig. En stund bara hon och jag för att smälta intrycken från träningen, ta in dem och varva ner lite. ”Ska nedvarvning verkligen vara nödvändigt” tror jag Flow tänker där hon far fram över golvet med strumpbollen dunsande mot skåpsluckor och ben. Ja ja..

Våra hundar är glada och träningsvilliga oavsett väder och jag ligger nog inte så långt efter jag heller så i eftermiddagens ösregn körde Bäst och jag lite linjeträning igen. Gå dit jag pekar och håll linjen var det som gällde. Bäst kändes stark och sprang för glatta livet och med kraft i leran även när vi fick rätta till och göra om. Han har genomgått en stor utveckling under senaste året tycker jag. En mental mognad. Kanske ett resultat av att han faktiskt blivit ett år äldre men kanske också för att vi verkligen har tränat och nött. Ett år till så kanske vi blir riktigt bra 😉

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen