Sju underverk och ett happy face

Jag släntrar in i badrummet och ställer mig framför spegeln, säger godmorgon till mig själv och ger mitt ansikte några minuters omvårdnad. Med något slätare hy och piggare ögon och ett möjligen lite påklistrat leende möter jag den nya dagen och valpen på köksgolvet. Happy face! Morgonrutiner är viktiga för mig. Korta stunder av struktur och goda vanor är värdefulla oavsett om en ska jobba hemma hela dagen eller iväg till en arbetsplats. Och ansiktet behöver skyddas för många timmar i väder och vind varje dag. Samma rutiner igår och imorgon och alla andra dagar. Samma runda till badrummet, samma behandling av ansiktet och samma frukost alla veckans dagar. Det kan tyckas fantasilöst men det funkar för mig. I en för övrigt rätt kaotisk värld är vanliga vardagliga rutiner verkligen att uppskatta.

Valpen Bra och Lillie leker på köksgolvet. En utsövd valp och en något understimulerad löptik kan verkligen ha skoj tillsammans. De är upptagna med varandra och leken och jag får inga svar alls på mina funderingar och frågorna jag ställer dem. Jag skulle behöva en mänsklig kollega nu tänker jag, en att resonera med och bolla några frågor till. En som har tid att lyssna. På tankar om webshopen och idéer om nya visioner. Det finns så mycket spännande! På morgonen har jag skickat in registreringen av valpkullen med. Väldigt enkelt och fint med kennelklubbens e-tjänst. Det passar mig utmärkt med e-tjänster, några klick här och var och sedan är det färdigt. Snabba ryck. Om jag nu gjort allt rätt. Valparna är så små än så det var absolut ingen brådska med registreringen men jag som normalt är en sista minutens människa tänkte att jag skulle överträffa mig själv. Vara klar i god tid till veterinärbesiktning. Just nu verkar det som det går vägen.

Valparna har sovit första natten i nya rummet tillsammans med Vi och det verkar ha fungerat alldeles utmärkt. Mamma Vi kan välja om hon vill ligga inne i boxen med valparna eller övervaka från bädden på utsidan. Hur hon väljer att spendera natten vet jag inte men på morgonen fann slottsherren henne i alla fall i biabädden inne boxen tillsammans med alla sju underverken. Valparna är förmodligen de sötaste goldenvalparna som hittills fötts såklart. Inte helt objektivt sett. Men ändå.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen