Som man sår får man skörda..

Att bli trött ingår inte riktigt i min planering. Jag blir det ändå. Hela dagen ser jag fram emot den långa lediga, ljusa kvällen och allt roligt jag ska pyssla med då. Allt för ofta slutar det med i stort sett ingenting. När kvällen börjar närmar sig tryter energin och jag kan knappt minnas vad det var jag såg fram emot att göra och än mindre göra det. Då är det tur att det finns ljusa, tidiga morgnar med påfylld energi efter en god natts sömn att ta till. Jag hoppas på en sådan pigg, tidig morgon imorgon då vi ska iväg tidigt med fullastad bil till b-provet i Vänersborg. I eftermiddag och kväll gjorde vi de sista förberedelserna och jag tror allt ska vara färdigt nu förutom några små detaljer. Vi har säkert glömt något också men med gemensamma krafter och glada funktionärer löser vi det i så fall. Har vi tur så fortsätter SMHIs hoppfulla prognos att hålla i sig också så vi slipper regn under provdagen. 

På väg mot provplatsen för de sista förberedelserna stannade vi till på Granngården för att köpa en del nät till våra nya planer runt slottet. Dessvärre var nätet slut men istället hade de fått in mängder med fina sommarplantor. Visst såg de något ledsna ut i kylan men plantorna var ändå kraftiga, rejäla och svenskodlade, och dessutom var det extrapris. Jag är den första att falla för sådant. Blommor på extrapris. Så vi köpte en hel del fina blommor till lådor och urnor och några tomatplantor till miniväxthuset eftersom de tomatplantorna vi sådde från frö hemma har gett upp. Det var lite märkligt egentligen. Jag sådde fröerna tidigt och små fina blad dök upp ganska fort. Jag försökte efter alla konstens regler att få tomatplantorna att växa lugnt och fint och inte rasa iväg på höjden vilket faktiskt lyckades. När det var dags att flytta över dem till lite större krukor tog det stopp. Tiny Tim och hans kompisar slutade helt enkelt att växa och stannade av på fem centimetershöjd med två karaktärsblad. Så har de stått i snart två månader nu och jag insåg att det var dags att ge upp. Jag är inte i närheten av att vara odlingsexpert men min vilda gissning är att det hade något med jorden att göra. Jag tror vi hade lyckats få tag på en gammal säck planteringsjord då det bildades mögel på ytan i krukorna redan efter några dagar. Förmodligen var jorden helt urlakad och tömd på näring. Det kan bli så ibland har jag hört, när någon säck jord blir liggande på botten i säcktraven på handelsträdgården och blir kvar där. Tills någon naiv människa som jag glatt kommer och handlar den sista säcken utan att ha koll på packdatum och sådana oväsentligheter. Jag har ingen annan eller bättre förklaring än jorden så jag tror än så länge att misslyckandet berodde på den. 

På tal om misslyckande så gjorde Bäst och jag en rätt misslyckad vattendirigering idag. När jag grep tillfället att få chans att trycka in en vattendirigering i provförberedelserna. Bäst var inte sen att ställa upp. Jag tappade honom in i vassen och där varken hörde eller såg han mig. Om det berodde på olydnad eller att han faktiskt inte hörde mig där han röjde runt i den täta vissna vassen låter jag var osagt men det var klantigt av mig att inte hålla i honom innan han försvann in i vassbältet. Det känns väl sådär med tanke på kommande provstart. Men jag får väl nöja mig med att han var i hand på öppet vatten i alla fall. Även en blind höna finner ett guldkorn och kanske finns det inget vassbälte på provet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen