Take it with a pinch of salt

Idag har jag samlat på vårtecken. Riktigt fina vårtecken. Det är bara den tredje mars än men idag har tranorna anlänt till fältet utanför slottet, koltrasten har sjungit, en tofsvipa har synts till och en flock sidensvansar passerade. Jag är lite osäker på om sidensvansarna är ett typiskt vårtecken dock men väldigt vackra är de och det är väldigt sällan jag ser dem. En riktig raritet men andra ord. Det känns i luften att det är vår också, mitt i det disiga gråa och råkalla anar man ändå en tydlig skillnad. En annan doft, och väldigt mycket mera ljus.

Igår skrev jag om hur slottsherren tränade avlämningar med valpen på köksgolvet. Och att jag tacksamt tog emot den genvägen. Eller hjälpen kanske man mer rätt ska kalla det. Jag berör en viktig punkt där tänker en jag. Det finns säkert flera men det är en jag särskilt tänker på. Den om att sänka axlarna, släppa prestigen och inte känna att man måste fixa precis allting själv. Ibland får jag en känsla av att många nervärderar sig själva när de tar hjälp med något. Som att de skulle vara av sämre sort för att de inte löser allt själva. Jag tycker mer det handlar om mod och visar på styrka när man tar hjälp och inte så mycket om bekvämlighet. Att försöka ännu mer själv och träna ännu bättre kan såklart var en väg att försöka lösa det på men att ta hjälp av någon annan ger en annan möjlighet. Jag skulle vilja ”pusha” lite för den, att verkligen ta hjälp när man behöver. Det spelar ingen roll om det gäller att laga en tvättmaskin, byta däck på bilen eller få till ett bättre fotgående. Ta hjälp när du behöver! Och gör det gärna i förebyggande syfte med, innan det trasslat ihop sig ordentligt. Har man inte tillgång till en egen slottsherre så finns det gott om både bilmekaniker, maskinreparatörer och hundtränare runt omkring i samhället.

På kursen i går eftermiddag pysslade vi lite med markeringar. Vi pratade om hundars färgseende och hur vi kan hjälpa dem genom att göra markeringarna tydliga och hur bra de är på avståndsbedömning och sådana saker. Intressant och klurigt. Inom området om hur olika ögon fungerar är jag bara en glad amatör, fast med stort intresse. Min kunskap inom området bör tas med en stor nypa salt. Däremot är en av kursdeltagarna erfaren ögonspecialist vilket ger betydligt mer tyngd till diskussionerna. Idag fick jag en länk till en youtubeklipp skickad på email från deltagaren. En liten intressant faktafilm om hundögats funktion. Tydlig och bra och väldigt mycket mer lärorik än mitt ”svammel”.  Tack! Jag lägger den här..  Håll till godo.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen