The winner takes it all

Jag tar tillfället i akt. Klämmer ur det sista ur sensommaren. Det jag jag tror är det sista åtminstone. Vemodigt och lite tungt. Jag vill att det ska vara å mycket längre. Placerad på altanen i kvällens sista solstrålar delar jag en Session India Pale Ale från Poppels och några råa potatisar med Min och valpen. Jag får ölen och hundarna potatisarna. Alla inblandade är nöjda med den fördelningen.

På temat sommarens sista dagar tog vi en tur till en skogsjön med en liten strand. jag vill ge valpen chansen att bekanta sig med vatten innan hösten kommer på riktigt. För när det blir kallt och jävligt känns det inte bra och det känns allt för långt till nästa sommar. Unga Lad fick också åka med och slottsherren skjutsade. Efter att försiktigt ha doppat tårna och förfärat skakat tassarna mjuknade den lilla och det blev vattenlek med hopp och skutt i strandkanten. En perfekt introduktion tänker jag. Helt frivillig vattenplask och varken mer eller mindre. Nu kan vi utan bekymmer vänta med mer vattenlek till nästa sommar. Efter att ha lekt klart och givetvis bajsat i sanden på stranden var valpen trött och nöjd och sov gott i ett par timmar när vi kom hem.

Den här helgen har bjudit på så många fina tävlingsresultat att jag bara måste dela dem. Tävlingar och resultat är såklart inget livsviktigt och avgörande men det går inte att förneka att det är väldigt roligt när det går bra. Det har det gjort i helgen. Eller vad sägs om det här:

I semifinal och finalen på Norska Mästerskapet gjorde Aase och Lillies kullsyster Huntingmate Dejlig(som dessutom är barnbarn till Bäst) ett strålande arbete och fick 20, 19, 20., 20, 20 och 20 poäng på stationerna. I och med de fina poängen placerade de sig som tvåa totalt på mästerskapet!! Hurra!! På tredje plats komma Anna med Lakritsbarnbarnet Glänsa från Searover, också hon med lysande poäng, och kullsystern Spice slutade som femma! Hurra igen!! I elitklassen kom Jeanethe med Bästdottern Fågelfinnarens Fridälv “Tussa” tvåa i hård konkurrens. Hurra en gång till!! Bakom alla de här hundarna ligger hundar som går tillbaka till samma tiklinje från kennel Searover. Starkt! Stort grattis till alla övriga placerade med såklart som alla gjorde fantastiskt fina prestationer över två dagar

I en annan del av Sverige startade Johanna med Kopparhults Hjördis i startklass på lydnad och vann klassen med ett 1a pris. Hurra!! Och på ännu en plats startade Jennie workingtest med Shiv och Heather. Resultaten lät inte vänta på sig där heller. Shiv gjorde en lysande svit på 20, 20, 20, 19, 20 och vann klassen med 99 poäng. Heather var inte mycket sämre och vann elitklassen. Vilken dag! Fantastiskt! Och galet bra jobbat av alla hundar och förare.

1 reaktion på ”The winner takes it all”

  1. Fantastiskt fina resultat, hur ska poängen räcka till när hundarna blir duktigare o duktigare? M.a.o duktiga hundar föder duktiga hundar – ett känt fenomen i avel som återigen besannats. Grattis till alla duktiga förare som kan förvalta dessa egenskaper.
    Hälsar Lena m flock

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 5865
Rulla till toppen