Ups & Downs

Då har en vecka gått igen. Sedan förra fredagen. På plussidan befinner sin absolut vädret. Vilket majväder! Perfekt, förutom en enda redan förlåten dag då det inte var mer en tolv grader och regnade lite i några timmar. Just de timmarna vi hade vattenkurs för övrigt. Ibland är tajmingen inte på topp. Men annars, det här vädret alltså Och magin med hela maj. Helt oslagbart. Fast jag är medveten om att det egentligen behövs nederbörd. På plus återfinns också blommande syrener och liljekonvaljer. Doften! Trevliga kursdeltagare och duktiga hundar återfinns här med och ett mycket trevligt spontanbesök på Bruket i Viared. Hör mycket gott men vågade inte hopas allt för mycket för högt ställda förväntningar kan ställa till det för den allra mest utflykts och fikasugne. Men. Det var verkligen väldigt stilfullt, fint och gott och i det här fallet överträffade verkligheten hemsidan vilket faktiskt är ganska ovanligt. Åtminstone om företaget har en skicklig webbdesigner. På veckans minussida finner vi lite smått och gott. Inte mindre än två trasiga bilar. Häggen som redan blommat över. En inställd kurs. Svarta Mins höglöp som föranledde störd nattsömn och ett nattligt utvecklingssamtal. Obs, inte emellan mig och slottsherren. Ett par dagar med envis huvudvärk. Fröken Vis ryggbesvär och upptäckten av att Min kluvit en framtand. Det blir till att plocka fram tjocka plånboken och beställa tid både på veterinärkliniken och bilverkstaden. Men som vanligt kunde det varit värre, mycket. Vi har det bra!

På plussidan finns också de unga hundarnas utveckling. Särskilt gula Bestas som peakar nu. Vi ser det båda två, hur hon liksom växer lite varje dag och slottsherren upptäckte förvånat häromdagen att ”den gula faktiskt kan springa riktigt snabbt”. Hon hoppade stort över diket med. Fast å andra sidan gjorde hon en kullerbytta över en jordhög strax därefter så det kanske jämnade ut sig? Men hon har verkligen blivit smidigare. Snabbare. Och framför allt mer vaken i apporteringen. Svansen går och engagemanget växer allt mer. Snudd på intensiv emellan varven till och med. Snart fyller hon ett år med. Om en månad sådär.

Gulliga Lillie fyller däremot år idag. Två. Vi ska fira henne men väntar till imorgon för det blev kväll tidigare än vi tänkt oss och helt ärligt hade vi lite glömt bort hennes födelsedag. Det blir kalas på riktigt för en hel låda torkade märgben väntar på att delas ut till flocken. Lillie har också tagit stora steg framåt det senaste, grundträningen börjar ramla på plats och det artar sig med samarbete och dirigeringar. Men hon är verkligen en handfull. Stark och lite åt det dumdristiga hållet ibland. Slottsherren och hon drar inte jämt riktigt hela tiden men men. Ni vet. Rom byggdes inte heller på en dag. Det kommer.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen