Vi adventsmyser

Jag kikar bort mot den dåliga lukten i puben och ser en nygjord hög valpbajs på golvet. Lite trött kliver jag ner från stolen och går för att hämta papper att torka upp med. När labradorvalpen Bäst var liten bajsade han inne en gång och sedan var han rumsren. Det lär inte hända med lilla Flow. Jag anar mer att det lutar åt skräckupplevelsen med goldenvalpen Toka som inte blev rumsren förrän i samband med sitt första löp vid tio månaders ålder när det gäller lilla Flow. Fast nu tar jag nog i. Hon är faktiskt duktig på att säga till om bara jag är uppmärksam. Men vem kan vara uppmärksam 24/7 ? Nåväl, det löser sig sa han som sket i badkaret. Flow kommer att bli rumsren hon med, precis som alla andra valpar vi har haft. Det tar bara lite olika lång tid och kräver lite olika mycket tålamod.
Gult igen. Därför att gult kommit att bli en favoritfärg och dessutom gör sig så bra mot det höstgrå vädret. Gult livar upp! På många sätt.

Om man bortser från valpbajslukten så har vi ett trevligt adventsmys i slottet nu ikväll. Vi har julpyntat lite. Placerat en fasan och några glittriga julkulor i puben, satt upp stjärnor och adventsljusstakar, plockat undan några pelargoner för vintern och istället placerat ut stilrena blommor i vitt. Färger är viktigt för mig, och höstens färger går inte i rosa och ljusgrönt. Och som jag brukar säga så är rosa pelargoner nog aldrig så fel som till advent, men märkligt nog fungerar det bra med rosa hyacinter?
Inspiration till adventspysslet fick vi efter en liten utflykt till favoritbutiken i Herrljunga tidigare under eftermiddagen. Till House of eden. Den butiken är outstanding i mina ögon. Innehavaren har sådan känsla för inredning, växter och färger och vi måste gå flera varv i den lilla butiken med den otroliga atmosfären. Det är murrigt, mysigt och engelskt och svenskt sekelskifte i en underbar blandning. Det är alldeles för mycket av allt och ända alldeles lagom. Jag skulle lätt kunna köpa hela butiken om bara plånboken varit större men jag är glad för de små bitarna och inspirationen som följer med oss hem. Nu är den nya fasanen på plats, de glittriga guldkulorna upphängda och de danska mullvadsfärgade handstöpta ljusen från Erik & Esther är utplacerade. Allt var frid och fröjd och jättemysigt tills vi båda insåg att vår nya dörrmatta, den med fasantuppen på, inte kommit med hem. Den måste ha blivit kvar i butiken. Så fruktansvärt retligt. Och dyrt. Men som alltid annars kunde det varit värre. Mycket värre. Vi lär klara oss bra både utan fasanmattan och pengarna ifall det inte löser sig.
Kloka Larsson.

Vi skulle ha städat idag med var meningen men det blev helt enkelt inte av. Vi klarar oss fint med något i närheten av stampat jordgolv några dagar till. Städning kan vänta då träning av hundarna känns så mycket viktigare, och roligare. Så vid tränade några av hundarna istället. Bäst och Vi. Jag fick tillfälle att träna att träna markeringar med kastare med hjälp av slottsherren med Bäst. Dubbelmarkeringar med skott eller utan, med flyttad kastare och störning. Dubbelmarkeringar i alla varianter. För en dubbelmarkering kan vara så mycket mer. Särskilt när man får hjälp av en kastare. Lilla Vi fick också jobba med markeringar. Dubbla som blev lite kluriga eftersom slottsherren och jag inte tänkte hela vägen i mål. Och så enkelmarkeringar som hon löste näst intill bättre än utmärkt. Ett fint träningspass. Och i slutänden är det så mycket roligare att ha en duktig markör än ett städat hus. I alla fall för oss.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen