Vilket hundliv

Fortfarande iklädd morgonrock delar jag ut mediciner och hjälper slottsherren plocka ur en tagg vid kanten av Lyras öga innan han drar iväg till jobbet. Utanför är mörkret kompakt och svart men det regnar åtminstone inte. Hundarna äter frukost och jag kommer i kläderna och diskar sedan matskålar. Så börjar vi dagen och den lär sedan fortsätta i samma anda. Efter morgonpromenaderna blir det först jaktlydnadskurs och sedan ett fristående tillfälle för hundar mot elitklass. Idag blir det lite tema på långa avstånd tänker jag eftersom vi har hela fälten att tillgå nu innan älgjakten tar vid imorgon. Dagen ska sedan avrundas med ett veterinärbesök och packning av bilen inför morgondagen jakt. Vilket hundliv som sagt, självvalt och egenhändigt komponerat. Så här en bit in i oktober är säsongen verkligen i full gång och jaktdagar varvas med kurser, privatträningar och pyssel med egna hundar. Jag inser att jag faktiskt kommit fram på andra sidan drömmen nu. Steg för steg tog jag mig hit och de senaste åren har jag nu jobbat på heltid med hund och eget företagande. Gräset är kanske inte grönare här heller men nog är det frodigare och jag trivs utmärkt med dagarna på jobbet. Så jag jobbar vidare, breddar drömmarna något och fortsätter ta ett steg i taget.

I hundföretaget ingår också vår mycket lilla men mysiga butik. Den har vi fyllt på med sköna tröjor i merinoull,  knästrumpor i ull för sköna stövelpromenader och lite till. Och material för träning av hundarna såklart. Under hösten har vi också kampanj på den halvhöga vinterstöveln Nord Air Short från Arxus. Finns i storlekar från 37-43 och säljs till superpriset 995 kr.

En annan del av företaget är uppfödning av hundar för jakt. Den delen går rätt knackigt om jag ska vara ärlig. Det är verkligen ett nålsöga att passera innan det blir aktuellt med avel och otrolig många delar ska stämma överens. Igår fick vi i alla fall ett glädjande besked från Tessa och Kopparhults Herr Mandel som var först ut av syskonen i H-kullen på hd och ed röntgen. Bästa resultatet fick han, höfter A och armbågar UA. Så härligt!

Ps. Goldenhunden fotot är Herr Mandels kullsyster Kopparhults Hyss. Hyss ägare, fotograf Helena Ottosson stod bakom kameran Ds.

Notice: Funktionen WP_Scripts::localize anropades felaktigt. Parametern $l10n måste vara en array. För att skicka valfria data till skript ska du använda funktionen wp_add_inline_script() i stället. Mer information finns i Felsökning i WordPress. (Detta meddelande lades till i version 5.7.0.) in /customers/2/6/8/kopparhult.se/httpd.www/wp-includes/functions.php on line 6031
Rulla till toppen