Will the answer set me free?

Jag inser att knäckebröd och vitt vin faktiskt går alldeles utmärkt ihop, brer en macka till och fyller på glaset. Det behöver ju inte alltid vara så storstilat för att vara utmärkt. Utmärkt och storstilad är däremot Magnus Karlssons sångröst där den strömmar ut hur högtalarna. Jag gillar inte riktigt alla låtar han gör men hans röst är galet bra oavsett låt. Stark, förtroendeingivande, vemodig, äkta och trygg. Om det nu är epitet man kan sätta på en röst. För övrigt är Magnus Karlssons och Weeping Willows musik och texter är inget man skämtar bort eller skrattar åt. Texterna är djupa, gripande och sorgligt sanna. Och jag undrar? Hur ska det gå, hur ska det gå?

Från låten ”Save us from our selves”:
”Fools wearing crowns, there´s no captain onboard. This ship is going down, is there time to change the course? What is waiting around the bend, is it a new beginning or is it the end … ”
Eller de här raderna ur ”Judgement day”:
”Single ticket, no return. I watch the bridges behind me burn. Spending more than i have earned. I fight the questions within me. Will the answer set me free? I met the crossroads time to me. Its judgement day..”

Jag väljer att lyssna, njuta och sedan stoppa huvudet i sanden och låta Leonard Cohens dova stämma trösta mig. Vin och knäckebröd må gå bra ihop men vin och Weeping Willows blir för djupt och tungsint hinner jag tänka innan slottsherren rockar loss med Whitesnake på stereon. Det kanske var lika bra det, livet är en fest tänker jag glatt och glömmer sorger, bekymmer och besvär likt björnen Baloo.

Idag har vi roadtrippat till metropolen Vara igen och hämtat mängder av hundmat, medicin till Bäst, fyndat på Granngården (ja man kan faktiskt fynda där med) och fyllt hela bobilen med varor. Det kostar att ligga på topp och ”det är dyrt att shoppa med dig” konstaterade slottsherren mycket riktigt. Dyrt men meningsfullt tänker jag. Jag tror faktiskt inte jag shoppade en enda onödig pryl. Det skulle möjligen vara den rosa wetbädden med vita tassar jag köpte till drottning Lyra då. På eftermiddagen fick vi våra vackra tavlor av fotograf Marianne Ahlm levererade hem. (www.ahlm.nu). Det är två foton tagna på våra jaktdagar som nu blivit tavlor. Jag tycker de är stämningsfulla då de återspeglar miljön, vädret och oss själva på en plats och i en situation där vi verkligen trivs. Nu pryder de väggen i vita rummet och jag blir glad varje gång jag passerar dem på vägen mot badrummet. Bästa husveterinären var här också och fyllde på alla hundarnas dos med kennelhostevaccin då det härjar rejält i Göteborg igen. Men tanke på hur mycket hundar som vistas här och hur mycket hundar vi träffar i andra sammanhang känns det bäst att gardera sig mot smittan så mycket det bara går. Särskilt som vi planerar för parning och valpar i vår, då är ett kennelhosteutbrott inget önskvärt alls.

Imorgon ska vi ha en liten spanielträff. Det ser jag fram emot! Några unga spaniels och deras mattar ska träffas för lite umgänge, träning och fika såklart. En av Rotas bröder kommer och några av Mers barn. Jag är väldigt nyfiken på dem alla ihop då jag inte sett dem sedan hundarna var riktigt små. Jag undrar vad Rota kommer att tycka? Hon som mest går här hemma i flocken, förutom ett och annat besök i metropolen Vara då, och inte har träffat så många andra hundar. Det återstår att se imorgon. Looking forward!

1 reaktion på ”Will the answer set me free?”

  1. Vad roligt att ni gillade tavlorna! Fina modeller i vacker miljö. Ser fram emot att se dem på plats./Marianne

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rulla till toppen